Почетна » Докази да је Србија земља у којој политичка кампања НИКАД НЕ ПРЕСТАЈЕ

Докази да је Србија земља у којој политичка кампања НИКАД НЕ ПРЕСТАЈЕ

од admin
0 коментар

Има их који тврде да је страначки рат саопштењима претходница некаквом галиматијасу који потом прерасте у увод у предизборну трку и заврши се пребројавањем гласова. Погрешно.

Предизборна кампања овде никада није јењавала, она почиње оног тренутка када се на претходним изборима затворе бирачка места. Због тога – све што се у периоду између два изласка на биралишта догађа – понављање је истог и парафраза већ виђеног. И због тога, на све што се у том временском теснацу догађа не би требало обраћати пажњу. Досадно је, досадни су. Па, зашто сам онда луд да о томе пишем? Покушавам да убедим оне с почетка текста у залудност њихове тезе.

Сведоци смо актуелног, једног у низу, такозваног рата саопштењима којима Демократска странка из опозиције противречи Српској напредној странци на власти, и обрнуто. Место догађања, Инђија. Пре ње, био је то Зајечар, пре њега нека селендра, и тако редом по географској карти невелике Србије по којој нас „љути ратници од саопштења” бацају скрећући нам пажњу с круцијалних животних проблема који се нижу и нарастају брже него што ико од њих може да срочи било какво саопштење.

Саопштења не бирају ни место ни време, за њих је свако место подесно и свако време је право за шупљу страначку игру „тешком артиљеријом речима” од којих – да се утврдити анализом таквих текстова – и речник српског језика побрљави. Лутају тако Србијом као луда Наста у потрази за оздрављењем.

Нема те клинике која ће чудотоворном медицином излечити инфициране ПР-ове које имају сваки бутик и трафика, а о броју тих мислећих бића у државној и локалној управи беспредметно је и размишљати. Непребројива су. И тај феномен лако је објаснити: и мој ПР има свог ПР-а.

Вратимо се Инђији у којој је, према саопштењу Демократске странке претучен новинар Владимир Јешић, брат бившег градоначелника тог града Горана Јешића, а потом је, према саопштењу Српске напредне странке, дебљи крај извукао заменик председника општине Беочин Милан Чачић. Могућ је и другачији редослед радњи?! Према првој верзији, Јешића је у близини зграде у којој живи његов брат напао непознат човек, у црној јакни, уз то и веома јак, ударао га, прибио из тарабу и претио му смрћу. Случај је пријављен надлежној полицијској станици.

Случај други, који саоштава СНС, говори о отмици Милана Чачића иза које стоје Бојан Пајтић, Горан и Владимир Јешић, којима није било довољно то што су отели несрећника него су му још и разлупали главу. Случај је пријављен надлежној полицијској станици.

Прва се огласила Демократска странка, подразумева се саопштењем, наводећи да „казнени одреди” Српске напредне странке три године држе целу Србију у страху, да су пре два месеца стигли и у Инђију у покушају да преузму власт.

– Док полиција приморава Владимира Јешића да промени исказ о нападу с којим се у везу доводи председник Општинског одбора СНС Инђија Владимир Гак, казнени одреди СНС остају некажњени. Исти људи, истим аутомобилима, истим методама с налогом из истог политичког центра држе целу Србију у страху и једну по једну, окупирају општине у Србији – пише у ономе што се назива страначким саопштењем, а заправо је урадак на који ће, као контраудар, уследити један исти такав, с обрнутим редоследом догађаја, заменом улога нападача и нападнутог, и редоследом речи које се могу прочитати и било ком саопштењу, било које странке.

Колико су важни Јешићев сукоб с громадом у црној јакни или киднаповање Чачића док је размишљао о вечери у хотелу „Андревље” на коју се упутио, говоре и остали делови саопштења обеју странака. Туча, отмица, маснице, раздеротине и полупане главе, само су редови који претходе суштини сроченој у наставцима текстова који треба да попуне странице саопштења. У сваком од тих редова исијава жеђ за влашћу у Инђији, па и шире, у Војводини, па, ако баш хоћете, и шире, у Србији. Ко је претучен а ко отет, свеједно је и једнима и другима, неважни су; они су само средство којим се оправдава циљ. Ако не верујете халабуци која – нећемо искључити ни ту могућност – колико сутра може задесити ваше мало место, ако с подозрењем примате саопштења, и оно што у њима пише између редова, ако не верујете ниједној од верзија догађаја, онда сте излечени. Свесни сте да живите у жару константне предизборне борбе. У противном, посаветујте се с лудом Настом.

Дејан Јеремић, Дневно

Можда ти се свиди

Оставите коментар