Почетна » Другови чланови у Врчину и традиционални српски шампањац (ФОТО)

Другови чланови у Врчину и традиционални српски шампањац (ФОТО)

Као сатира, а није

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Средином 60-их година прошлог века у једном селу у ГО Гроцка, први пут је прорадио јавни превоз, који и дан данас саобраћа.

Старији мештани који су то јутро поранили до задруге (продавнице), препричавали су својим укућанима да су видели нешто као воз, само не иде по шинама већ по сред друма. Млађи су им се смејали и објашњавали су да је то аутобус који саобраћа од данас, као и да је обавештење било истакнуто на задрузи. Међутим старија раја није знала да чита, а како аутобусе нико није „свечано пустио у саобраћај“, нису могли ни бити упућени.

Скоро 60 година након тог догађаја, сада већ у првој четвртини 21. века један део насеља Врчин у ГО Гроцка такође је добио „воз на друму“, односно више само локомотиву. Међутим, овога пута онима који устају пре петлова, да је прорадила аутобуска линија кроз њихово насеље саопштио је председник Гроцке са својим сарадницима.

Како су написали у саопштењу ГО Гроцка, први путнике на овом поласку минибуса у 05:30 испратили су председник општине Драган Пантелић са сарадницима . Оно што је још интересантније јесте да су и суграђани овог дела Врчина, према писању Инфо службе ГО Гроцка, сачекали традиционалном погачом и шампањцем.

  • Рано јутрос на основу захтева грађана засеока око улице Драгослава Станковића у насељу Врчин успостављена је нова минибус линија. Траса линије саобраћа од центра Врчина и повезује месно гробље, стамбени блок у Таковској улици и на крају трасе насеље око улице Драгослава Станковића.
    Први путнике на поласку у 05:30 испратили су председник општине Драган Пантелић са сарадницима а суграђани су минибус дочекали традиционалном погачом, и шампањцем.

Уз опис су поставили и одговарајуће фотографије:

Фото: Грочански гласник

 

 

Након испијања шампањца и поједене погачеlic, другови чланови су се провозали аутобусом.

И заиста да ли је све ово сатира или реалност? Или смо се, можда, вратили у доба пре половине прошлог века па нам је свечано пуштање у рад минибуса постала највећа инвестиција?

Оно што је сигурно јесте да у Врчину  у 21.веку уместо погаче и соли, српска традиција постаде шампањац и погача.

 

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар