Почетна » Дунђер Панта у акцији спашавања здравља села Пударци у општини Гроцка

Дунђер Панта у акцији спашавања здравља села Пударци у општини Гроцка

А где је директор?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Одавно је политичка идеологија обесмислила наше животе. Некада је она била намењена за различите ставове, погледе и решења,за и против ЕУ, Русије, комунизам, капитализам а данас је политика сведена на личне интересе појединаца или група.

Притом фрижидер у већини домова, полупразан!

Посматрајући политичку ситуацију у Гроцкој или како би то рекли политику на микро нивоу, можемо видети и глобалну у Србији.

Гроцка је мртва општина изузев средином лета када власт довуче неку  певаљку на Грочанским свечаностима за дебели хонорар. Тренутну власт чине људи који су отворено показали да раде само за себе. Гомила алавих, лажних локал-патриота, позера, самохвалисаваца, незналица са сумњивим дипломама и нестручних лица седе на веома важним функцијама за дебеле плате. Њихова владавина ову општину довела је до потпуног бесмисла а буџет општине до колапса. А све то због Александра Вучића којег је народ масовно гласао насевши на обећања.

Гласањем за Вучића добили смо ово чега смо сведоци последње деценијe. Добили смо Драгољуба Симоновића, Стефана Дилберовића, Јасмину Мандић, Драгана Пантелића уз надзор повереника Андрије Чупковића. Неко их назва шибицарима!

Када је вођа из сенке једне општине такав онда су му и сарадници веома сличне структуре. Када је таква екипа на власти онда се не очекује процват ове општине. “Процват” њихов је заиста видљив, што у обиму што у килажи. Како би се прикрио њихов процват, нови повереник се досетио да „обеси“ шефа у сваком насељу Гроцке. Он и они  су као фикус у саксији. Општина им дође као саксија а плате као вода којом себе заливају. Плодове никакве не дају, као ископан бунар ономад поред Грочице, осим што само коштају нас грађане.

Они су свесни да су се показали као најнеспособнији функционери у историји ове мучене општине. И поред тога што се све види, чује и зна да ништа нису урадили они грчевито бране своје функције или прецизније своје плате, а мали број и “комбинације”.

Ова власт нам је донела неколико поражавајућих политичких аномалија. Кампању су почели са ноторним и мегаломанским лажима заснованих на макетама и “плановима”. Годинама су кукали на претходну власт, па кад је то већ постало јако досадно народу, они су се ућутали. Своју неспособност крију небулозним изјавама председника општине који се по медијима понаша као да води Лас Вегас, а не суморну, сиромашну и мртву Гроцку. Полагање камена темељца за нову Здравствену станицу у Пударцима су представили као највеће постигнуће и испуњено обећање које су дали у претходној деценији. Што је  донекле, нажалост и тачно. На полагању камена темељца све научници. Тачно онако како нам општина Гроцка функционише. Пензионери узели лопате у руке, као и председник Гроцке, па бацај онај бетон где стигнеш. Камере су биле спремне и забележиле су све струке, осим оне можда и најзначајније, лекарске. Заборавио је протокол да позове директора Дома здравља на полагање темељца. Можда он и није битан, али је право питање зашто на ову „капиталну инвестицију“ није дошао неко из града Београда бар? Па нека то буде и било ко из Секретаријата за здравље.

Не треба заборавити да је ова Здравствена станица већ требала бити изграђена. Још за изборе 2016. године, јер је две године раније затворена. Многи нису ни дочекали да се крене са изградњом. Одавно више ништа нема смисла у Гроцкој.

СНС странка у овој локалној самоуправи је оличење роботизма. Они не смеју да одлучују својим главама, њима команда стиже још увек и од Симе. Они су почели на партијским састанцима и да клече, а све зарад опстанка на власти. Они су све. И дунђери, и лекари, и висећи банери, шта год пожелите. За њих не важе Закони Републике Србије, јер докле год се крију иза имена Александар Вучић, једноставно им се може.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар