Почетна » ЕКО ЂУБРЕ У ПУДАРЦИМА ИЛИ Ко оставља канте испред мога прага

ЕКО ЂУБРЕ У ПУДАРЦИМА ИЛИ Ко оставља канте испред мога прага

од admin
0 коментар

У среду 08.02.2017 и у четвртак 09.02.2017 је подела канти фирме Еко Гроцка у центру Пудараца код месне заједнице. Грађани могу преузети канту уз лицну карту власника рачуна за смеће у периоду од 08-30 до 15-30 часова.

Међутим, мала навала људи, или шта већ, па су господа активисти СНС-а кренули да по селу иду од куће до куће и да уваљују канте. Да, да лепо сте прочитали, не „Еко Гроцка“, већ активисти СНС-а. А како кажу, акцију од куће до куће ће наставити и сутра.

И то можда и није спорно да се већина народа није уплашила од претњи које добија од тих активиста!

Наиме, напредњаци прете људима да канта мора да се узме, да се стави свој потпис, као и да изношење смеће морају да плаћају иначе ће извршитељи да им одузму онолико колико дугују за „Еко Гроцка“.
Данас сам неколико позива добио од мојих Пударчана који ме питају шта да раде са кантама. Они не би да узимају и да потписују али их страх шта ће бити и како кажу, много су нападни да просто не знају како да их одбију.

Да смеће мора да се плаћа, заиста постоји у уредби града Београда, где су сви у обавези да плаћају комуналне услуге без апсолутно икаквог потписивања уговора. Али исто тако постоји мноштво других закона који морају да испоштују предузећа које се баве комуналним делатностима, што се у Гроцкој не чини. У Гроцкој, тачније „Еко Гроцка“ не одговара ни на рекламације својих корисника, а да не причам о томе како се обављају делатности комуналног чишћења. Еко Гроцка крши сама eколошке прописе тако што смеће одлаже на пунктовима које је сама одредила (Болеч ПКБ највише). Уместо да смеће које покупи односи право на депонију у Винчу, они га лагерују где стигну.

То вам исто дође када би било ко од нас лагеровао смеће на врх луга!. Значи „Еко Гроцка“ чини преступ за којег би нас обичне смртнике, комунална инспекција све казнила.

Хтео би да подсетим и да је против овог предузећа поднета и тужба ресорном Министарству, а ићи ће ускоро и на суд. За све треба стрпљења и времена, али ће се сигурно разрешити у корист грађана. Бар се надамо сви.
Ви драги мештани како хоћете, али зна се шта својим потписом доприносите. Моћи ћете после да се жалите на рад предузећа, знате када? Никад.. Нема шта ту да се потписује нити ико сме да вас натера да узмете канту. Нека поставе они контејнере, на сваких десетак, двадесет метара и канта ником не треба. И да, нека крену да раде свој посао како треба и свако ће плаћати од нас. Сигуран сам у то. Па код мене у улици нису били годинама, а рачуне су слали. За шта да им се плати, за ваздух?

Борите се и само се борите за ваша права. Нема предаха ни одмора. Али то морате сви заједно да радите и сложно. Немојте да после буде како они који се боре за своја права имају среће, док ви што потписујете за којекакве канте, јадни, све на вашу грбачу пало.

Што се мене тиче, ја знам ко оставља канте испред мога прага. Због тога је нећу ни узети, а они нека иду код власника па нек му затраже личну карту на увид и потпис. Могу мислити шта би им мој деда одговорио. Мислим да би остали без главе…

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар