Почетна » Забринути грађани Гроцке: Хоће, нити може, нити зна

Забринути грађани Гроцке: Хоће, нити може, нити зна

од admin
0 коментар

Из године у годину, из мандата у мандат, ГО Гроцка целој Србији објашњава да знање и образовање не иду заједно.

Захваљујући овој приградској општини града Београда, реалност је постала  да су најпаметнији људи заправо лоши ђаци. Исто тако, изгледа да су западне земље близу пропасти,  јер смо им испоручили оно што упропаштава сваку нацију: докторе, инжењере, научнике….

Након свега треба се упитати,  колико човек мора бити глуп да би се школовао, када за „мале паре“ може купити диплому, која се код нас цени макар три пута више од ове легалне? Србија је данас „економски тигар“, а  највише функције  заузеше људи са фалсификованим дипломама.

Тако је данас Гроцка ту где јесте, јер је на време препознала какве су штеточине образовани и школовани људи. Има једно 15 година уназад, када су из општине Гроцка такви „школовани“ одстрањени као гамад. Они се ни на једној позицији не могу наћи.

У тих 15 година, место председника општине било је резервисано  за „чукаче точкова на возовима“,   „бандераше“, „копаче канала“, „поштаре“, „фризерке“ и њима сличне.  Тај грочански начин одабира кадрова копира цела Србија. То смо врло добро видели  у нападима празноглавог посланика Атлагића на глумце Секу Саблић и Драгана Бјелогрлића. Затим су уследили и напади, од Атлагића ништа мање празноглавијих, младих нада СНС-а на новинаре. Незадовољни председник, као у најбољој режији, заустави ове јалове нападе, те поново доби на популарности.

Цецин и Арканов син на највулгарнији начин извређа председника САНУ. И заиста, па неће ваљда тај председник САНУ да прича о Косову поред живих старлета, кикбоксера, бивших и садашњих робијаша?  Уз мало среће, протераће власт  те глумце,  новинаре и целу САНУ из државе са картом у једном смеру.

Да се вратимо на Гроцку. Садашњег председника са неверицом прихватисмо.  Ценимо његово штуро политичко образовање, али ипак  иза њега је стаж успешног привредника. Након  100 дана владања Гроцком, председник  нам  ипак запуши уста и доказа да је достојан следбеник Симоновића, Јанковића, Дилберовића, Маркова, Живадинке. Шта више, можда и бољи.

Са криминалом и корупцијом се наставило као да се председник није променио.

Нови председник схватио је, изгледа, да је корупција мотор општине Гроцка. Исто тако, мало му је криво што су је претходници толико усавршили,  да је тешко престићи их. Битно је да се ради, а са трудом и радом доћи ће резултати.

Као и сваки његов претходник, схватио је како треба радити у општини..

Пре него што је заузео фотељу председника  Панта је савладао најважнију лекцију, да глупље од себе беспоговорно слуша, поготово ако су на вишим страначким функцијама.

У једном моменту, Панта се мало занео и помислио је да је достигао ниво, такав да може да прочита шта шеф мисли. Због тога је предложио  заменика који задовољава све напредњачке критеријуме. Без образовања и знања, са прелетачким стажом.

Сви се данас питају зашто га повереник Миличко у тој намери заустави. Испада да повереник не воли друга председника.

Многи би рекли да успех граде задовољни људи.  Пантелић је и више него задовољио све страначке активисте запошљавањем у општини и јавним предузећима.

Такав раскош креације и вулкан идеја, од неписмених или полуписмених следбеника, искључиво владајуће странке, досад је незабележен на српској политичкој сцени. Они који су целог живота вешто у школи крили своје знање, који никад нису ништа радили, сада пуни енергије и сировог знања дочекаше своју шансу.

Сада ће они вођени искусним тренерским бардовима „Симине школе корупције“ Буквићем, Дилберовићем, Рајковићем, Марковићем, итд. бити тим од кога ће поштен свет стрепети.

По свему судећи „по чувењу“ надмашиће Симину екипу. Максимални домет Симине екипе био је паљење куће новинара Милана Јовановића.

Нова екипа на челу са Пантелићем, ако је по оној народној пословици „да се по јутру дан познаје“, спремна је за много веће домете.

Надамо се да их правосудни органи неће похапсити пре него што на грочанској политичкој сцени оставе неизбрисив траг.

Као искусни општински селектор, Панта им већ од прошле седнице СГО Гроцка прети хапшењем.

Са коруптивно криминалним акцијама екипа мора деловати брже, боље, јаче. Нов буџет, нов плен.

Неће се општина Гроцка развити сама од себе.

Хвала Богу да председник Панта има свој тим и да има с ким да ради.

А тако нас је уплашио када је у предизборној кампањи причао глупости о запошљавању инжењера у фонду, архитеката у општини, стручњака без обзира на партијску припадност.

Схватисмо да је то било у предизборној кампањи, и да то сада не важи.

На крају смо добро прошли, само нас је страх протресао. Неки су горе прошли. Главом су платили зато што се у предизборној кампањи власт  хвалила победом над вирусом корона. Људи веровали, опустили се, нису се чували и на жалост данас више нису са нама.

Сума сумарум, Гроцка иде „сигурним“ путем. Нешколовани одлучују, слепи нас воде, глуви слушају наше вапаје, неми нам причају шта да радимо. До следећих избора, ако их буде, напредак је сигуран.

 

Забринути грађани Гроцке, Насловна фотографија: Илустрација-карикатура

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Можда ти се свиди

Оставите коментар