Почетна » Грочанска пита, Панта, писмо и заменик

Грочанска пита, Панта, писмо и заменик

од admin
0 коментар

Нови председник Гроцке, Драган Пантелић ступио је на ову функцију 3. Септембра ове године. Од тог датума прошло је неких 45 дана, а све се чини да помака нема. Мада, с обзиром колико је ГО Гроцка назадовала у претходном периоду, да се осети помак можда је мало и 145 дана. Ипак, године назадовања, сиромаштва и разноразних уцена учиниле су да је стрпљења све мање. Сви очекују врло брзо реаговање. У суштини, да ли постоји помака у ових 45 дана владавине „новог“ СНС-а? То је главно питање које мучи многе, како грађане, тако познаваоце политичих прилика у Гроцкој.

До смене одређених људи је заиста дошло. И то оних који су без поговора учествовали заједно са бившим председником ГО Гроцка Драгољубом Симоновићем у разноразним (не) делима. Међутим, где су они сада, тачније да ли су заиста смењени или су пак померени на нека друга места. Званичне информације Жиг инфо очекује да ће добити у наредним данима, али оне друге- незваничне указују да су те исте особе само премештене на друга радна места која су такође битна за функционисање Општине.

Док чекамо резултате нашег истраживања, дешавају се многа подметања, иста она која су се дешавала и у предизборном циклусу међу редовима напредњака. То је сасвим и нормално, јер питу коју имају напредњаци направљена је од таквих намирница да су готово нејестива. На такву питу можете додати и разноразне јестиве додатке, чоколаду, мед или било шта друго, међутим она ће и даље бити нејестива.

За нејестиву питу криви су нико други до сами напредњаци, односно њихов врх странке који и после вишегодишњег упозорења на такав слој људи нису или пак су неспособни да реагују и замене их. Требамо ли да се подсетимо да одбор СНС-а у Гроцкој фактички и не постоји, да је на нивоу повереништва? Сагледавајући мало шире слику, то повереништво ће вероватно остати и до следећих, макар, београдских избора, јер повереник Гроцке је и дугогодишњи повереник Младеновца, Барајева итд. Евидентно је да му такво стање одговара или је пак на снази његова неспособност да формира одборе. Упућени кажу да ће бити ово прво, односно најбоље је бити газда на више општина него имати само једну функцију.

У таквој пити нашао се новоизабрани председник Гроцке, Панта. Колико год Панта хтео нешто добро да уради за Гроцку, тешко да ће  јавности моћи сервирати овакву питу. Једноставно да би народ прехранио, морао би направити сасвим нову питу, и то такву да је не морате преливати ни шећером ни медом. Једноставно да буде јестива без икавих додатака. А таква пита, узимајући у обзир главне куваре је апсолутно незамислива. Што се тиче главних кувара, оваква пита каква је, најбоља је. И до сада је хранила армију напредњачких војника а они су најважнији. Они су ти који се боре за просперитет странке, а цивили односно обичан народ је свакако навикао на овакву ситуацију која је постала нормална. Уколико нешто и крене по злу, држимо се старог рецепта да нам је намирнице покрао неко прошли, можда Ђилас, Шолак или било ко други само да није сада члан СНС-а.

Наравно, у ГО Гроцка има  још пар добрих намирница за питу која ће прехранити грочане. Али и те намирнице су негде на крај полице, окружене другим кварљивим намирницама те је до њих тешко доћи. Као када имате у пуном сандуку воћа, две-три покварене воћке. Ако те воћке не уклоните, поквариће се и ове остале, или постаће исте као и ове кварне. То је у природи једноставно тако.

Све то наводи на мишљење да ли ће се и нови председник Гроцке покварити? Да ли ће труле воћке захватити и њега пре него их неко избаци из „гајбе“. Онај који чисти гајбу, није заинтересован за избацивање таквог воћа. Тако ће сво воће иструлити, заједно са главном воћком.

У Гроцкој се ових дана много шта шпекулише. Поред ревизора који су у ГО Гроцка, прича се да су рецидиви Симоновића писали врху странке да нови председник не ваља и да није у реду да потпуно нова лица преузимају општину. Заборавили напредњаци да у њиховим редовима, де факто, највећу позицију имају они који су пребегли или они који су „јуче“ дошли у странку, па нашли да се жале кадији који им и суди. С друге стране, без обзира на питу коју поседује, за такво стање ствари крив је и садашњи председник Гроцке, Панта. Јер, овако испада да је неспособан да се отараси таквих људи или је пак уцењен од врха странке да њих мора да задржи. Шта год је у питању, за мештане ГО Гроцка није добро. Трули компромиси  уништили су ову приградску општину претходних година. 

Заменик ГО Гроцка, кошаркаш Иван Паунић добио је нови уговор у руској  Локомотиви. Права трка настала је за његово место. Поново Симоновићеви рецидиви почели су да се повампирују, добили су кап крви да делују даље, како би заузели то место. Ипак, како ствари данас стоје, Паунић  ће и даље остати на место заменика Панте. О детаљима у вези заменика другом приликом.

На крају, најбоље је завршити цитатом чувеног Бранислава Нушића:

„Мржња оних који су зли није толико опасна као њихово пријатељство.“

 

Жељко Маторчевић, насловна: Илустрација-Фотошоп

*Лични став аутора текста није мишљење Жиг инфа

Можда ти се свиди

Оставите коментар