Почетна » Хорор спот снимљен у ДЗ Земун изазвао пажњу јавности (ВИДЕО)

Хорор спот снимљен у ДЗ Земун изазвао пажњу јавности (ВИДЕО)

Саопштење Новог синдиката здравства Земун

од Жиг Инфо
0 коментар

Директорка Дома здравља Земун, др Александра Цветковић, недавно је забранила објављивање фотографија запослених на друштвеним мрежама, фотографисаних на радном месту, упозоривши их да ће свако ко прекрши ову одлуку, одговарати дисциплински.

Повод за доношење овакве одлуке, била је фотографија две запослене, које су се на паузи фотографисале, док једна седи другој у крилу, што је директорка проценила као нарушавање угледа здравствене установе. Ипак, ова одлука се не односи на све. Познато је да директорка Александра Цветковић свакодневно каља углед целе лекарске професије бројним аферама, али је тек пре неколико дана широј јавности постало познато да је без ичијег знања и сагласности, уступила просторије Дома здравља Земун, бенду КоиКои за снимање спота. Одлука директорке, којом је дозволила снимање хорор спота за песму „Храст“ групе „КоиКои“, изазвала је велику пажњу јавности. Песма у којој се описују насилне сцене под старим храстом у поноћи, заклетва дланом над пламеном и притискање нечије главе на сечиво, изазвала је шок и неодобравање међу пацијентима и запосленима у здравственој установи.
Директорка је бранила своју одлуку рекавши да је снимање спота било учињено у складу са свим прописима и да није утицало на функционисање установе. Међутим, неки сматрају да је то непримерено понашање за здравствену установу, која треба да промовише здравље, здрав живот и очување живота.

Захтеви за оставку директорке су почели да стижу од пацијената, запослених и родитеља, који сматрају да неко ко дозвољава снимање такве песме у здравственој установи не треба да буде на челу здравствене заштите.
Иако је директорка покушала да објасни свој став, неким људима се чинило да није довољно одговорна и да није схватила штету коју је тиме нанела пацијентима, запосленима и угледу здравствене установе.
Укупно, ова ситуација показује да је потребно водити рачуна о узору који се даје у здравственим установама, које би требале бити места у којима се пацијенти осећају сигурно и поштовано. Такође, ово доводи у питање легитимитет било које одлуке за чије кршење сносе последице само појединци, који нису приватно блиски са директорком, док други за исто бивају награђени.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар