Почетна » И шта сада господо општинари из Гроцке?

И шта сада господо општинари из Гроцке?

од admin
0 коментар

– Решила сам да одем до Кнез Михаилове, морам прво да видим с МУП-ом да ли чиним кривично дело, али решила сам да просим, јер не могу да се снађем за ово што фали кући. Једноставно, шта сад да радим, да се проституишем? – пита се жена која је толикима помогла, а данас нема ни струју

Племенита, великог срца, несебична до размера које су неразумљиве и нејасне човеку 21. века, Светлана Урошевић је дала све за добробит других и ни у једном тренутку није узела ништа за себе. Светлана живи непуних километар од зграде општине Гроцка. Општинским функционерима је итекако позната.

Светлана је била и први правни оснивач Јавног гласила у Гроцкој, да би због притиска људи из општине Гроцка исти угасила. Многи општинари су јој причали да јој сарадња са мном не треба, да је ја кочим због свог писања и да ако раскине сарадњу и динстанцира се од мене, као и да угаси Нашу Гроцку, за њу ће доћи „боља“ времена. Под великим притисцима је Светлана била и гурала је то неко време стоички. Међутим, охола општинаска власт је толико била намерена да раскине ту сарадњу, да је у више наврата на својем пискаралу вређала, клеватала, покушавајући да је прикажу у најлошијем светлу. Све то време,  непрестано су јој стизале поруке да ће јој све кренути на боље и да ће коначно и њој општинска изаћи у сусрет, али само под условом-угасити Нашу Гроцку. Светлана није могла више да издржи те притиске и угасила је Нашу Гроцку и прекинула сарадњу са мном.

Затим је Светлана добила заслужну награду за филнтропију, али није од општине Гроцка већ од фондације Траг. Све што је лоше писано у вези ње, пало је у воду онога тренутка када је Б92 објавио снимак са подела награда за филантропију.

Светлани је данас још горе него што је било. Више нема ни струје. А где сте ви господо из власти Гроцке да сада испуните она обећања? Ајте сада покажите како ваша обећања нису само празне приче већ пука дела!

Та ваша обећана о помоћи  и да ће свима бити боље, се најбоље огледа управо на Светланином примеру. Толико је због вас, нама свима боље. Ви не схватате да ако њој не помогнете ни она неће моћи ником другом. А помогала је доста многим породицама и ви то знате! Она се уопште није ни хвалила као ви што знате, те се на свакој церемонији сликате по више стотина пута показујући себе у, не знам којем светлу.

Садите брестове, лицкате центар са неким цвећем, а народ нам умире. Ок, супер је то, предивно. И треба средити обалу, центар. Али морају се имати приоритети. Не могу се, господо, то цвеће и ти брестови јести. Не може се од тога живети! Народ када је гладан брига њега да и шета тим кејом, центром.. Он гледа да преживи. Неће он ни видети те ваше радове. Уствари, кад мало боље размислим, ти радови и нису ваши. Па ви сте и за те радове тражили помоћ од грађана, привредника и осталих. Не знам да ли на то да се смејемо или да плачемо? Општина Гроцка не може од својих прихода да засади пар дрвећа и постави пар клупа, већ тражи помоћ од грађана. Истих оних које опорезује, узима новац  разним преварама зарад просперитета општине Гроцка!

Господо из општине Гроцка, сада имате прилику да испуните своја обећања која сте давали. Светлана је прави пример ваших способности да лажете и обмањујете овај народ. Нико од вас не тражи да урадите оно што нисте обећали, зато сутра у току радног времена трк до поште или банке и помогните Светлани. Испуните ваше обећање или гласно кажите, да нас у очи гледате и лажете! Да су све „шарене лаже“ то што причате и да само замајавате овај напаћени грочански народ.

Ја вам само  гласно  могу рећи: СРАМОТА господо општинари из Гроцке!

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар