Почетна » ИМА ЛИ ИСТИНЕ Како турнир у Пударцима показује колико лошије живимо

ИМА ЛИ ИСТИНЕ Како турнир у Пударцима показује колико лошије живимо

од admin
0 коментар

Ове године првопласирана екипа на турниру у малом фудбалу у Пударцима однела је 100 000 динара. Или око 900 евра. А 2009. године та награда је била 4 000 евра!

Прегледавајући снимке на „ју тјубу“, врати ми се носталгија за добрим старим турниром у Пударцима у времену када је било посетиоца и преко  магичне бројке 5 000. Када су на бини, на завршној вечери певали Мирослав Илић, Ана Бекута…. На време када је омладина играла и певала у глас заједно са гостујућим певачима.. Терен је био препун такве омладине….

Мада, имало је ту доста тога за критиковати. Наравно, ја сам био један од главних критичара. Сметала су ми нека иста лица, сметало ми је доста тога. Али , чини ми се, из године у годину је то полако исправљано. И заиста је турнир, у односу на овогодишњи, деловао светски. Терени уређени, рекламе на све стране, непрегледна маса људи..

И тако прегледавајући те снимке, тачније снимак из 2008. и 2009. године, привуче ми један податак пажњу-главна награда. Главна награда је 2008. износила 200 000 динара а 2009.- 4 000 евра! И одмах се ту замислим и упоредим са овогодишњом наградом од 100 000 динара! А евро преко 120 динара… И та ставка ме одвуче да се замислим колико само она показује колико ми бре лоше живимо, узимајући у обзир те податке.

 

А можда то што лошије живимо, или што је турнир тако лоше организован лежи у једној чињеници која се спомиње у снимку из 2008-године:
-Сами пударчани кажу да турнир не би био тако успешан да иза њега, својим спортским и пословним везама, није залегао бивши спортиста Драган Пантелић…

Наравноученије, привреници су водили овај турнир. Привредници који су успешно радили, пословали. Привредници којих данас нема или послујуи са губитком, а турнир је преузела, како је и речено на завршној вечери ДСС Гроцка. Тачније они су били један од спонзора. Прошле године је то био СНС…. Мада и СПС се истицао претходних година на турниру у Пударцима и то је оно што сам највише замерао- истицање страначке припадности на спортским манифестацијама. Можда нас је то и уништило!

Али ипак то беше време спорта, врме забаве, време „срећнијих људи“. Криза нас је убила. Ко је крив за њу, не занима ме! Стрпајте кривце у затвор, што се мене тиче. Ја само не волим да ме неко убеђује да садашњица није онаква каква је реалност-тужна и ружна, а то можда најбаналније приказује упоређивање просте манифестације у једном селу у општини Гроцка…

 

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар