Почетна » ЈК СНС Гроцка коси, Пекарски надгледа (ФОТО)

ЈК СНС Гроцка коси, Пекарски надгледа (ФОТО)

Лични став

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Они воле да вас уче о животу, чак и кад то не тражите од њих. Много опсесивних и непримерених савета дају са завидном истрајношћу, чак и о питањима која чују први пут у животу.

Они су компетентни и беспрекорни – два у једном. Не знају како да кажу „не знам“ и никад не признају своје грешке. Врло су категорични у својим изјавама, пресудама, закључцима, одлукама и „увек су у праву“. Било који други поглед на живот се сматра непријатељством. Они најчешће показују две врсте понашања: арогантну супериорност и хвалисање.

Воле да ваде речи из контекста, додају значење, окрећу фразе наопако и убеђују вас да сте на то мислили. Веома су осетљиви на замишљене критике. Воле да се свађају и доказују и то не зато што се истина рађа у спору, већ зато што је заправо њихово самопоштовање врло ниско и труде се да остану у праву по сваку цену како би поправили овај „квар“. Њима је важно да они око њих увек знају шта они, воле или шта желе. Они се увек труде да поправе друге, али никад себе. Воле да се жале, оговарају и учине да други људи изгледају као идоти. Када вам у поверењу кажу о следећој „будали“, обратите пажњу, он у ствари прича о себи. Они верују да је све што се догађа управо везано за њих, ради се упркос њима и заиста се свет врти око њих. Укратко, они имају неуротично понашање.

Али зашто их нисмо назвали неуротичарима, већ будалама? Неуротици. Ако се човек осећа лоше, он се не дружи са људима, пати, пати и сам ради на решавању својим проблемима. Будала. Осећа се лоше, сви око њега се осећају лоше, али ужива у својој патњи и наставља да не ради ништа. Зато би требало избацити будале из свог живота! Мање будала, мање брига. Рецимо, као бивши народни посланик Горан Пекарски који је надгледао шта они то раде данас у Калуђерици.

Све су то комуналци- снс зналци , што би реко Кесић, будале! Јер кад уништиш сва предузећа, не остаје ти ништа друго него да сам косиш. А некад се знало ко коси, а ко надгледа…

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

7 − 6 =