Почетна » Како нас лаже директор водовода у Гроцкој

Како нас лаже директор водовода у Гроцкој

од admin
0 коментар

Ми новинари Жиг-инфа смо били спремни да и сами дамо свој допринос за боље снабдевање пијаћом водом наших суграђана. Долазе нам сушни дани. Почеће нам рестрикције воде.Наше мишљење је да је то непотребно, и да на нашој општини има довољно пијаће воде. Проблем је што се код нас вода троши ненаменски.

Према информацијама директора водовода у Гроцкој, само у Врчину има око 200 прикључака без водомера. На територији имамо 15 села. Који водоводни систем може да издржи оволику нелегалну потрошњу воде? Заливају се баште, воћњаци, њиве и пуне се базени за купање. Ту су перионице аутомобила и друге занатске радње. Поједини функционери из општине „краду“ воду од 2008. године, а ви директоре водовода, немате ни воље ни храбрости да такве прикључке искључите. По закону водомерно склониште од главног водоводног вода може да буде удаљено максимално 3м. и сваки прикључак мора да има водомер. Код овог вашег функционера и ( раднице у водоводу) склониште је удаљено преко 200м и без водомера. Ко је радио те нелегалне прикључке и за који новац?

Имали смо велику жељу и вољу да допринесемо бољем водо-снабдевању наших суграђана. Директоре водовода, Ви сте ту сарадњу одбили.Очекивали смо да прво почистите у свом дворишту. Када сте видели да се ради о општинским функционерима, вашим страначким друговима и радницима одмах сте одустали. Позивате се на члан 13. о приступу информацијама од јавног значаја. Да то је тачно. Али сте заборавили да сте дужни да нам доставите праву информацију, а не дезинформацију. Могли сте да прочитате и члан 14. да се то не односи на политичаре и функционере. У одговору тврдите да неко мора да плати да се ископча нелегалан прикључак. Да ли то јавно шаљете поруку грађанима да краду воду? Где да пустите воду из Макиша? У постојећу мрежу која се распада?

Г.директоре,чувајте Ви и даље своју фотељу до пензије. Поред таквих функционера нама грађанима не може да помогне три Макиша. Воду и даље пуштајте по њивама ваших партијских другова. Дозвољавајте прикључке за виноградске кућице без и једног чокота винове лозе и непостојећим виноградарским подрумима. Ми грађани то морамо да плаћамо јер из буџета добијате велики новац.

Имали смо вољу и жељу да помогнемо својим суграђанима и нашем водоводу да боље послује, а ми грађани имамо боље водоснабдевање.
Ту сарадњу сте одбили на безобразан начин.

СРАМОТА !

 

Милан Јовановић

Нсловна фотографија: херцеговина.ин

Можда ти се свиди

Оставите коментар