Почетна » Како су се некада грлили, а како данас председник Гроцке и министар полиције

Како су се некада грлили, а како данас председник Гроцке и министар полиције

Да ли је исти сценарио на помолу?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

 19. јануара 2018. године, на седници Скупштине градске општине Гроцка, тадашњи потпредседник Владе и Министар унутрашњих послова РС Небојша Стефановић проглашен је почасним грађанином општине Гроцка.

Након годину дана од тог чина, тачније 25. јануара 2019. Небојша Стефановић издао је налог за хапшење тадашњег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића. Симоновић и Стефановић пре тога били су у блиским односима што показује и следећа фотографија, направљена онога дана када је тадашњи министар полиције посетио Гроцку и добио звање „почасног грађанина“.

Драгољуб Симоновић и Небојша Стефановић/архива 2018.

Јуче је још један министар полиције посетио ГО Гроцку, тачније Калуђерицу. Поводом полагања камена темељца за полицијску станицу у овом насељу. Претпоставља се да ће ова полицијска станица имати доста подрумског – притворског простора.

Јучерашњи загрљај садашњег председника Гроцке, Драгана Пантелића и министра полиције Братислава Гашића изгледао је јако слично као и загрљај њихових претходника.

Братислав Гашић и Драган Пантелић/2023.

Након блиског пријатељства између Симоновића и Стефановића, конкретно након хапшења бившег председника Гроцке, уследио је прави мали рат између двојице пријатеља.

Драгољуб Симоновић је првостепено осуђен на пет година затвора као налогодавац за паљење куће нашем колеги Милану Јовановићу. Симоновић је поднео више десетина тужби против Жиг инфа или главног и одговорног уредника овог портала.

Тужбе је поднео и данашњи председник Гроцке, Драган Пантелић. Исто као и Симоновић, и Пантелић сматра да је Жиг инфо рекеташка организација.

Да ли ће након овог грљења и садашњи председник Гроцке, Драган Пантелић завршити као његов претходник показаће време. Једно је сигурно, и против Пантелића су покренуте кривичне пријаве за злоупотребу буџета.

Једно такво суђење за злоупотребу службеног положаја је у току против бившег председника, Драгољуба Симоновића. Кривична пријава је покренута тек када је пао са трона. До тада, исто као и данас Пантелић, Симоновић је био председник за пример, узданица СНС-а, радо виђена у обележјима АВ-а или СНС-а.

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар