Почетна » Кнежево шлихтање и vomitus по радницима Хитне помоћи у Врчину

Кнежево шлихтање и vomitus по радницима Хитне помоћи у Врчину

Лични став о остацима блуда и неморала

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према порталу  poreklo.rs, Кнежевићи су огранак Милошевића. Ово братство је најдуже од свих огранака Милошевића задржало презиме Милошевић. У своме братству имали су доста кнежева, по чему се прозову Кнежевићи.

Дакле, према овом порталу Кнежевићи су потомци српских и часних кнежева. Међутим, један из те фамилије јуче је, у најблажем могућем случају, показао неке нове потомке кнежева – Врчинске, настале из познате династије Симоновић, гуруа Драгољуба који је своје царство овековечио снажним ватрометом каквог до тада свет није видео (паљење куће новинара нашег портала Милана Јовановића).

На 15. бициклијади у Врчину која је у организицаји УГ „Сложно за Врчин“, десило се пар озбиљних грешака са елементима озбиљног шлихтања као и vomitus по радницима Хитне помоћи, од стране Радета Кнежевића, председника овог удружења.

Гробар Раде, како га још зову у крају, изгледа да је успео да у црно завије и манифестацију која је била у организацији његовог удружења. Приликом додела медаља и награда, на разгласу Раде Кнежевић сахранио је раднике Хитне помоћи, а затим је извршио vomitus по њима.

Јер, како смо могли да чујемо од гробара Радета, Хитна помоћ је за јучерашњу одржану бициклијаду у Врчину наплатила 40 000 динара. То је поновио, неколико пута, док је тражио да направе заједничку фотографију са председником Гроцке, Драганом Пантелићем, како им уручује награду. Узалуд је једна грађанка Врчина упозоравала да није лепо то што ради, јер нису присутни радници узели тај новац, већ је то наплаћено из Дома здравља Гроцка, Раде је изнова и изнова то понављао на разгласу и у преносу уживо нашег портала. Додуше, поновио је и да је тај износ платила ГО Гроцка, а не организатор. Неко је требао да му скрене пажњу да нешто што је плаћено буџетским средствима, јесте заправо новац свих грађана општине.  Да је то исто као да се, рецимо, захваљујете банкомату што вам је дао новац којег сте зарадили.

Мир, мир, мир, ники није крив… Председник Гроцке са радницима Хитне помоћи

Председник Гроцке ни једног тренутка није ништа рекао. Ћутао је и тим чином, такорећи, подржао Кнежевића.  Заборавио је Кнежевић и председник Гроцке, док је ћаскао са локалним Већником, да је министар здравља из његове партије, а да је директор Дома здравља у Гроцкој њихов коалициони партнер који им је преко потребан за формирање власти у Београди па и у Републици Србији. Раде је , заправо, испрозивао председникове партијске пријатеље и коалиционе партнере, а Пантелић ни да трепне.

Драган Пантелић и Спасоје Живановић у пријатељском ћаскању

 

Један од оних који су додељивали главну награду био је и члан Већа задужен за спорт, Спасоје Живановић. Међутим, по  Радету Кнежевићу, име тог Већника је само Шваба из Бегаљице. Како је  рекао Кнежевић,  знају се и друже више година, али он не зна његово име већ га зна као Шваба. Познанство Живановића и Кнежевића је описано као нераздвојно.

Све и да нема никаквог пријатељства, ужасно је чути да главни организатор једне манифестације, која се одржава по 15. пут, једног локалног Већника назива по надимку. Исти актер ће се, читајући овај текст, наљутити што је овде написано да је познат у крају као Раде гробар, односно што је стављен његов надимак. Ипак, судећи по јучерашњој манифестацији, за гробара није проблем што је већника назвао швабом.

Затим долазимо до савршенства кнежевог шлихтања, насталог у династији Симоновић. Захвалницу добија и Александар Јокић. Они који нису ни знали ко је он, с обзиром да се није ни појавио на овој манифестацији, чули су од гробара, то је повереник који је позван да и даље решава проблеме у ГО Гроцка. Како Јокић није био присутан, а похваљен, његову захвалницу узео је председник Гроцке, Драган Пантелић.

Шлихтање са захвалницама се затим наставило. Захвалницу је добио и директор водовода, иако Врчин има проблема са водоснабдевањем. Поред директора водовода,  захвалнице су добили и сви остали директори јавних предузећа у Гроцкој, иако се не зна тачно који је разлог њиховог стицања захвалности.

Да би се на крају ставила тачка да је јуче у Врчину заправо био страначки скуп, у којем су деца жестоко злоупотребљена, јесте излазак на бину и једне особе која нема никакву другу функцију до страначке. У питању је Јасмина Мандић, алијас „Похoтна Јаца“, секретар Српске напредне странке коју можете видети и на заједничкој фотографији.

И још нешто. Додела награда и медаља јуче је изгледала као да се додељују на манифестацији која се први пут одржава. За 15. пут (деценију и по) то би требало да буде доведено до савршенства.

 

Жељко Маторчевић.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар