Почетна » КРЕЧEЊЕ ПРОКОПА, ФОНТАНА НА СРЕД СЛАВИЈЕ, ШТА ЈЕ СЛЕДЕЋЕ Реконструкција српског мозга

КРЕЧEЊЕ ПРОКОПА, ФОНТАНА НА СРЕД СЛАВИЈЕ, ШТА ЈЕ СЛЕДЕЋЕ Реконструкција српског мозга

од admin
0 коментар

Београд на (луку и) води, „кречење“ Прокопа, фонтана насред Славије… шта би могло да буде следеће? Па, наравно, кула од 120 метара у Кнеза Милоша!

Макета живота у Вучићграду

Ближе се избори, треба остати на власти, а народ не осећа никакав бољитак, напротив. Зато су напредњаци и буквално почели да нам обећавају куле и градове.

Нисам сигуран ко је први дошао на генијалну идеју да у централно језгро града тури огроман тржни центар (још не знају ни шта ће са несрећним „Стакленцем“, иако су више пута обећавали његово рушење), али видимо да је незахвалан посао објашњавања грађанима запао мученом градском менаџеру Горану Весићу, том голубу прелетачу, који се увек некако спонтано задеси тамо где су озбиљне паре.

Елем, тај и такав Весић хвали се да ћемо реконструкцијом Кнеза Милоша, а која је најављена за следећу годину, добити пар стотина подземних паркинг места, са све зеленилом у средини улице. Тиме ће Београд да личи на Барселону и Мадрид, лупио је градски менаџер и остао жив. Осим хаоса у саобраћају који ће месецима излуђивати грађане, није јасна било каква корист од овог мегаломанског трошења пара. Што би рекао наш народ: „Кољу вола за кило меса“.

Паметни људи кажу да треба следити траг новца. Е, у овом случају, то нас доводи до израелске компаније „Плаза центри“ која је власник руиниране зграде савезног МУП-а у Кнеза Милоша. Они су још пре девет година купили ову зграду, али су изгледа тек сада нашли „плодно тло“ за добијање дозволе за градњу тржног центра. Сва је прилика да су Вучић и његова клика сада поред арапских, стекли и израелске „пријатеље“, па ће тако да се „модернизује“ и једна од најстаријих улица у Београду. А нису се чак потрудили ни макету да представе!

И док су њихови џепови све пунији, „реконструисаном“ народу остаје да тумара у макети бољег живота.

 

П. Вранешевић – Vestionline

Можда ти се свиди

Оставите коментар