Почетна » МАЛИ СЛОБА ПОНОВО СЕ ПРОДА Цензура и „куповина“ поново у Гроцкој

МАЛИ СЛОБА ПОНОВО СЕ ПРОДА Цензура и „куповина“ поново у Гроцкој

од admin
0 коментар
  1. године био сам позван да радим за први грочански портал који се отворио, ако не грешим, у мају те године.

Замисао њеног оснивача је била да се објективно, истинито и документовано пише о свим темама везаним за ГО гроцку. Био сам почаствован тим позивом, иако нисам имао готово никаквих додирних тачака са новинарством. И кренуло се са радом. Већи део посла пао је на моја плећа, али ми није било тешко. Волео сам то, а успутно сам и ковао занат. Недуго затим, негде у новембру 2011. године њих двоје, од нас троје, почеше да мењају реторику писања. Пре тога су , ишли на некакве преговоре са тадашњим председником СГО Гроцка Гораном Пекарским. Све оно што се писало, пало је у воду.

Лично Горан Пекарски никада, бар не од мене, није тражио да се текстови коригују и да више не буде реална слика живота у општини Гроцка, али су зато ова двојица итекако цензурисали. Због тога сам се , такорећи, отцепио и започео нови пројекат настављајући тамо где сам стао. Наравно, због тога сам био „пљуван“ на све стране од стране ово двоје мојих дојучершањих сарадника. Време је пролазило, Наша Гроцка портал који сам основао све је више растао. Дошли избори 2012. године и коалиција СПС-СГ изгубила, те напредњаци преузеше власт. Тортура над медијима тек тада почиње. Да ће бити катастрофа од власти, ја сам већ знао непуних месец дана након формирања тадашње коалиције. Напади на мене су били још жешћи и гори, а властодршчи ми преотеше и групу и страницу коју сам основао. Онај који је био главни за то јесте Мирољуб Радојевић – Трале, човек за којег кажу да је једва и Основну школу завршио. Е баш такав човек је и данас један од главних СНС ботова и представника, назови, медија у Гроцкој.

У том времену, те 2012. године поче са радом још један портал Гроцка Информер. Мени се свидела идеја да имам конкуренцију, али здраву. Чак сам понудио и сарадњу. Све је то било ок, док главни тог портала Слободан Станојевић није добио запослење у ГО Гроцка за плату у износу од 80 000 динара. Касније се испоставило да је пола плате, по његовим речима, давао председнику ГО Гроцка Стефану Дилберовићу. Напади од стране Станојевића са његовог портала на мене постајали су још интезивнији, а  ја сам за њега постао „непријатељ број1“. Након извесног времена, напредњаци шкартирају Станојевића. Главни учесник избацивања Станојевића био ја управо Радојевић или Трале. Након избацивања Станојевића, он постаје мој сарадник. Признао ми је да је све тачно што сам писао, па чак и о њему. Давао ми је и многе информације, да не кажем цинкарио дојучерашње сараднике из СНС-а. 2014. године, она моја два сарадника што се „продаше“ Пекарском, продадоше портал, групу и све остало напредњацима. Након продаје портала, почеше да пљувају по мени како сам ја заправо купљен од стране Пекарског…

Пред изборе 2016. године, Станојевић се определио да ради изборе за Блажу Стојановића. Према његовим речима, напредњаке није могао очима да гледа. Сматрао их је највећим злом који су икада крочили на власт. Међутим, Станојевићева групација на изборима не добија довољно, односно нису више радо виђени у коалицији са напредњацима те они остају без свог дела колача. Слоба се као повлачи и поново оставља своје дојучерашње сараднике на цедилу. Притом од једног од њих узима локал у закуп и отвара себи кафану.

Након пар месеци након избора, Станојевић се поново враћа напредњацима. Своју групу „Грочанске новости и страницу „ Гроцка информер“ управо је продао или дао, свеједно, човеку који је, по његовим речима, највећа љига од свих у ГО Гроцка.

Како бих сазнао  разлоге „давања“ ,  позвао сам Слобу. Он, у разговору, рече као не жели ту да се провлачи медијски и наприча ми свакакве глупости. Пазите, неко ко је учествовао активно у политичкој и медијској сфери сада као не жели да се „провлачи“ по новинама. Да, шта је ту најбитније. Због таквог понашања, односно дела као што ради Слоба, због тога наш народ и пролази тако. Слепо се држимо пословице „Куд сви ту и мали Муја“. Продаде се ( по мени је ово најбољи израз) Слоба поново напредњацима. Сад му ја опет нисам добар. Успутно, у разговору са њим, поново сам чуо тоналитет оних што  је до јуче пљувао.

А већ опробан систем напредњака преузимања група и страница се наставља. Нешколовани маг Трале одмах је затворио групу и избацио све оне који имају другачије(реално мишљење). Страници је одмах променио назив.

Да сумирам, мали Слоба је прави пример овог напаћеног народа. Пре њега и оно мојих два сарадника. Овај народ који Краљевића Марка уздигну до небеса иако је , по историјским чињеницама, он издајник Срба.  Ако је за утеху, и ми у Гроцкој имамо наше Краљевиће. Ту не каскамо за Србијом, чак ја мислим да смо ми у предности великој с обзиром да имамо циркузанте у црвеним хеланкама, како рече мој пријатељ и члан редакције Жиг Инфа.

 

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар