Почетна » Напредњаци из Гроцке приморани да пишу речи хвале за повереника Чупковића

Напредњаци из Гроцке приморани да пишу речи хвале за повереника Чупковића

Да ли је Андрија класични манипулатор? (лични став)

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према психолозима, манипулација је облик понашања који служи постизању личне користи у свакој ситуацији без обзира колико то другоме штетило или не. Такво понашење представља перфидну игру, где ништа није онако како вам на први поглед изгледа. Према томе, некада је јако тешко препознати емоционалне манипулаторе јер су у стању да вас суптилно натерају да урадите оно што они желе а да се притом осећате добро и корисно у вези са тим.

Међу грочанским напредњацима, прегледавајућу воцап поруке које редовно пристижу нашој редакцији са разноразних група које служе за комуникацију, стичем утисак да је повереник напредњака Андрија Чупковић као неки светац. Рецимо, Свети Андрија – заштитник паркираних аутомобила. Са њим ће грочански напредњаци, како пишу по наведеним групама, до победе, односно до 10 000 калуђерачких гласова.

Поред редовних активности другова чланова, ту је и смењени заменик председника Дејан Влашковић који се такође „убаци“ са по којим коментаром, односно речима хвале за Чупковића.

Емоционални манипулатор је, према психолозима, стручњак у извртању ствари, рационализовању, оправдањима, окретања ствари на ,,своју воденицу“. Могу тако самоуверено да лажу да ће вас убедити да је нешто бело иако је црно, а ви ћете без обзира на објективну чињеницу доћи у ситуацију да преиспитујете сопствена чула.

Како другачије разумети поруке које стижу на грочанско напредњчким групама? Слободоуман човек би се одмах запитао шта је то стварно урађено за ово кратко време, а да до сада није? Што се тиче Калуђерице, постоји Дом здравља, школа , вртић и све то урађено пре десетак година, управо пре напредњака. Мада, није искључено да ће ова екипа поново отварати Дом здравља у Калуђерици, који је такође већ два пута свечано отворен. Једном од стране Пекарски-Јанковић, други пут од стране Ђиласа.

Без обзира колико вам је лоше, према психолозима, особа која је манипулативна ће показати да је њој сто пута горе него вама. Тешко ћете после неког времена осетити емоционалну повезаност са манипулатором јер он конверзацију стално враћа на себе. Ако га прозовете за неко понашање он ће окренути ситуацију и направити да сте ви заправо кривац у свему томе.

Тако је и код повереника Чупковића. Њему је јадном најтеже јер он води два одбора, ради у паркингу и не може једноставно да постигне да прочита све речи хвале. Али се на исте и не жали. Ни у једном тренутку неће Чупковић написати да „доста је хвале“ дајте да радимо“. Или, не дај боже, да Андрија узвикне и напише: „Људи, ми смо ту захваљујући Вучићу, а не мени“. Као да нам Чупковић долази из Миљаковчке шуме или са неког железничког земљишта.

Наравно да то Чупковић неће написати јер, како кажу они његови најближи, он ужива у томе. Такође наводе да је умислио да је већи Вучић од Вучића, те нема шта ту нико осим њега (Чупковића) да се спомиње. Задужио је Чупковић своје најближе, које је поставио као и координаторе по Гроцкој, да опомињу чланство уколико изостану речи хвале.

Оваква ситуација заправо може бити и да, како рече Зоран Радмиловић, „Када умреш сви око тебе плачу и тешко им је само теби није. Исто тако је и кад си глуп.“

 

Жељко Маторчевћ

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар