Почетна » Неспособњаковићи, а може се рећи и безобразници из Еко Гроцка д.о.о

Неспособњаковићи, а може се рећи и безобразници из Еко Гроцка д.о.о

Свима дати отказе и запослити нове раднике

од Жељко Маторчевић
1 коментар

У ери напредњака урушено је више комуналних предузећа у Гроцкој. Радницима су остале неисплаћене плате, а као „нови вид“ комуналног предузећа (за изношење смећа) од новембра 2015. године функционише јавно-приватно партнерство „Еко Гроцка д.о.о“.

Од самог почетка, за ово предузеће сматрало се да служи искључиво за намирење партијских кадрова, док су они прави радници, теренци, маргинализовани као и у претходним предузећима. „Шлаг на торти“ било је и уплитање бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића у рад овог предузећа (изнајмљивани су камиони предузећу, путовало се у Италију са породицом и др..).

Веровали или не, у предузећу Еко Гроцка постојe чак два директора. Један је испред јавног дела (општине Гроцка) и други испред приватног предузетника.  И ко зна колико у том предузећу има још „дуплираних“ радних места истих оних који можда и не знају да су тамо запослени. Поједине такве раднике виђамо и на штандовима СНС-а, а има их и који су одборници исте странке у Гроцкој.

Елем, директор приватног дела Еко Гроцка (од пре пар година) каже да се труди да ово предузеће доведе у ред од како је постављен, али да има потешкоћа због кадрова и партијског утицаја на предузеће. Наравно, неће то директор лично признати али се то види у његовом раду. По предузећу се прича да се он лично (директор) налази у седишту предузећа до касно увече како би „одрадио“ оно што су требали запослени.

Мада, крајњег корисника то и не занима. Исто као што и сада та чињеница не би требало да буде никаква „олакшавајућа околност“.

Наиме, више пута сам чуо како је сада  све“сређено и утегнуто“ што се тиче „пропуста“ у случају неодношења смећа.

Наводно, уколико се неким корисницима не однесе смеће у дану када је то предвиђено, исти ће бити обавештени када ће им бити однето (у којем наредном дану). Такође, како ми је више пута речено, сада кол центар савршено функционише и одговара се сваком кориснику на примедбу, поготово када је у питању „прескакање“ у одношењу смећа.

Међутим, да ли то запослени у Еко Гроцка (који раде на тој „услузи) лажу директора, или пак директор „не износи истину“ о раду овог предузећа, заиста не знам и као корисника ме не занима. Знам само да овај вид рекламације „неодношења смећа“ не функционише.

Више пута се дешавало да у мојој улици од 10- ак домаћинстава не однесу смеће. Проблем сам решавао тако што „окренем“ директора или неко друго“руководеће“ лице како би смеће однели, јер направи се хаос – смеће се разлети свуда по улици, керови разносе итд. Како је улица мирна, често се и деца играју у њој па можете само замислити трагедију која може настати. И некако решимо то одношење.

Али, овога пута ми је дојадило да зовем директора или неко руководеће лице. Понашао сам се као неки непознати корисник. Више пута је зват кол центар и речено је „јавићемо вам чим сазнамо информацију“. На крају сам послао и мејл у којем сам навео ко сам, као и да намерно нећу да зовем директора или неког сличног и да исте треба бити срамота што не могу да реше прост проблем. И као и обичан корисник, повратну информацију нисам добио.

А требало је само позвати и рећи : Извињавамо се, дошло је случајно до прескакања ваше улице (или неки сличан разлог- изговор зашто смеће није однето). И уколико не могу у неком наредном периоду , дан- два, да покупе смеће, да кажу корисницима да ће покупити у наредни предвиђени дан за одношење и да се „ИЗВИЊАВАЈУ“ још једном.

И тако, ево петак је увече. Смеће у мојој улици није однето, а када ће – не знамо. Требало је у уторак. Канте од понедељка увече стоје испред сваке куће. Једино керови славе. Осећам све више да живим у некој депонији. Око мене све је више смећа, како правог тако и оног људског.

 

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

1 коментар

Milenkovic Vladan април 20, 2024 - 17:03

Da se nadovezem, pre zri dana sam dobio od postara koverat od suskog izvrsitelja za neplacena dva meseca infostana od prosle godine. Bio sam da rekkamiram u ekogrockoj rekli su mi da ce to srediti sa nadleznima u beogradu posto ja tvrdim da sam to platio. Elem kako se vukao dug iz meseca u mesec od 1350din ja u januaru platim to da nebih imao probleme. Medjutim sutski izvrsitelj je doneo presudu da treba da platim 16800din. Nisam bio obavesten da sam utuzen, uglavnom moram da platim sutskom izvrsitelju ceo iznos od 16800din. Posto sam u januaru platio dug sa racunom koji mi dolazi svaki mesec sada sam u preplati dva meseca tako kazu nadlezni u ekogrockoj. I slag na torti u cetvrtak mi neisprazne kantu a komsiji do mene sve uredno katastrofa.

Понови

Оставите коментар