Почетна » НИЈЕ СВЕ ТАКО ЦРНО Највише очекујем од министра здравља и привреде

НИЈЕ СВЕ ТАКО ЦРНО Највише очекујем од министра здравља и привреде

од admin
0 коментар

Пре неколико месеци ме је новинарка Курир Ивана Шароњић назвала “Мали Пеца” и није много погрешила.

Као вишегодишњи новинар магазина “Таблоид” који је увек опозиционо оријентисан према свакој власти, ја се не сналазим најбоље у таквој улози ,али хајде да направимо један изузетак па покушам да кажем коју лепу реч о људима који ће наредне 4 године одређивати нашу судбину.

Осећам потребу да поделим са вама нека своја сазнања и искуства, односно да дам своју скромну подршку двојици новоизабраних министара, не ради своје личне користи већ ради општег интереса. Време ће показати да ли сам у праву или имам нереална очекивања и процене. По старом обичају, сад ће сви да пљују новоизабране министре. Као што сам једини нападао Демократску странку, када остали новинари нису смели ни да помисле а још мање да изговоре нешто против власти, данас су сви храбри и нападају ДС, лако је данас бити храбар када се ДС ваља по земљи. Треба бити објективан па рећи да у саставу нове Владе има и успешних и озбиљних људи. Из личног искуства и непосредних сазнања потпуно оправдано очекујем озбиљне резултате рада неколико министара и то у кључним секторима.

Није добро генерализовати све због пар суманутих појединаца. Нису сви купили дипломе, нити су сви похлепни и облапорни. Видимо да је та облапорност неке и убила а неки су и преживели реизбор. Дао бих себи слободу да као администратор званичних промотвних страница Александра Вучића на ”фејсбуку” већ 6 година прокоментаришем избор министара из угла особе која свакодневно комуницира са великим бројем грађана путем поменутих фан страница, па имам какву такву слику о њиховом досадашњем раду.

Грађани се свакодневно обраћају за помоћ и неке министре занимају појединачне судбине, а неки немају времена ни живаца за обичног човека и његове “ситне” проблеме. Сведок сам последње трансформације обичних грађана у министре која се одиграла 2012, јер сам у то време био део Вучићевог тима и готово свакодневно у његовом кабинету.

Кажу да је власт најбољи лек али и највећа дрога! У праву су, не греше они који то тврде. Неки су се потпуно променили за 180 степени, неки су се пролепшали, неки су докторирали, неки су помислили да су најпаметнији а неки су остали нормални. Веровали или не има и таквих. Министар треба пре свега бити и остати нормалан човек и након ступања на функцију. Имао сам прилику да лично упознам готово све садашње министре из редова СНС-а. Неке са лажним биографијама је власт драстично променила, а неки су и пре ступања на дужност били остварени кадрови у својим професијама и они су остали доступни, озбиљни и нормални и на томе им треба честитати и треба их подржати да истрају на том путу.

Данас то, признаћете, није лако. Колико је лудака и у Влади Србије а и на улици, тачније свуда око нас. Сачувати здрав разум, а бити министар у оваквој земљи је подвиг раван освајању медаље на радничким спортским играма.
Оно што издваја министра Златибора Лончара је што никакве разлике нема у његовом односу према првом као и према последњем грађанину Србије. За њега су сви једнаки од оног у черги до оног у Интерконтиненталу. Никад се не зна кога ће Американци изабрати, пардон, ко ће победити на изборима, али будући министри здравља и привреде ми уливају наду и оптимизам да Србија има какву такву будућност.

Бројни су примери у којима је министар Лончар помогао грађанима у најтежим животним искушењима. Једноставно, подржавам рад др Лончара јер је диван и хуман министар Владе Србије а пре свега велики човек и стручњак. Др Златибор Лончар је увек спреман да помогне, велики борац за свој народ предан свом послу, породици и отаџбини! Треба нам више таквих људи.

На Горана Кнежевића не треба трошити речи. О њему су све рекле његове комшије на изборима у Зрењанину, а ту своју одлуку понављају већ 15 година од кад је био градоначелник. Ни за једног ни за другог се не веже ни једна корупционашка афера и нема ралога да не верујемо да ће тако и остати те им пружити максималну подршку и веру да ће да ураде нешто корисно за нашу Србију.

Неће им бити лако. Замислите само седети поред свих оних такојевића, климоглаваца и ћутолога у Влади Србије, али ја верујем да су њихови желуци довољно јаки и да ће они својим искуством и интелигенцијом успешно вршити функције на које су изабрани и ја им овим путем желим пуно среће и да ураде нешто добро за овај наш напаћени народ.

 

Дипл.правник Вишекруна Ђорђе, аутор књиге “Вучић и ја” и администратор “фб профила” Александар Вучић

Можда ти се свиди

Оставите коментар