Почетна » Одборник СНС-а из Гроцке: Гласаћемо сутра како каже председник Гроцке, а не по савести, без обзира што је Вучић обећао

Одборник СНС-а из Гроцке: Гласаћемо сутра како каже председник Гроцке, а не по савести, без обзира што је Вучић обећао

Прича из чаршије

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Сутра ће доћи тај дан, када ће се у Гроцкој изгласати да се новац за изградњу Спортске хале преусмери за атарске путеве, без обзира што је председник Вучић обећао изградњу исте, јер се у овој локалној самоуправи „слуша“ председник Гроцке.

Прошле године, пред више хиљада грађана, председник Гроцке je изјавио да је новац за изградњу Спортске хале у Гроцкој обезбеђен и то искључиво због Александра Вучића. Том приликом, председник Гроцке рекао је и да је Вучић обећао да ће се кренути исте године са изградњом.

И као што је обећао председник Србије, Александар Вучић, новац за изградњу Спортске хале у Гроцкој је стигао и то у износу од 250 милиона динара. Међутим, председник Гроцке одлучио је, насупрот обећању Вучића да део новца од изградње хале, у износу од нешто мало више од милион евра преусмери на атарске путеве, док се хала неће градити.

У тој намери помоћи ће му одборници у Гроцкој који ће сутра гласати за овакву одлуку. Одборници су добили штуро обавештење зашто се новац преусмерава, али не и уверење да је Вучић сагласан са том одлуком. Судећи по одборнику владајуће већине, Мирољубу Радојевићу, без обзира шта је Вучић обећао, гласаће се онако како је председник Гроцке наредио. Наиме, тако је Радојевић одговорио на питање како ће сутра гласати, што се тиче „Спортске хале“.

Узалуд су повици Немање Тодоровића , да одборници на сутрашњој седници гласају по савести, када савести и нема. Јер, како каже одборник Трале из Гроцке, ко још пита за савест, битно је шта каже председник Гроцке.

Оно што се данас дешава у Гроцкој, најбоље описује следећи цитат:

Овај народ у својој историји ниједан посао није могао да заврши,
због јајара и проданих душа!

Нисмо ни једном победили, а да пре тога нисмо дебело издали!
– сами себе наравно!
На сваку победу имамо два пораза!
На сваког јунака, буљук издајника!
А после нам неко крив, је ли!?
А за мало власти и за мало ћара, спремни смо да издамо све!
Оца! Мајку! Брата! Сестру! Народ! Земљу! Све!
Тако јуче, тако и данас…
Рђави смо! Шкрипимо свуд!
Више нам ниједно подмазивање не помаже!
Морамо да се мењамо цели!

Исто тако ће сутра одборници у Гроцкој издати и онога у којег се данас куну- Вучића. Сутра је нови дан и против Вучића, фактички , гласаће одборници у Гроцкој, исти они на чијој су листи и били. Вероваће, према њиховим речима, председнику Гроцке и координатору из Паркинг сервиса. Вучић се није обратио. Вучићево необраћање је оправдано. Не може он да постигне да се „јави“ у свакој општини. Он је рекао шта је имао, односно обећао је шта је обећао. На његовим следбеницима је да то спроведу у дело. А они су му, испоставиће се, окренули леђа.

Тако ће у Гроцкој, поново милиони отићи на атарске путеве, исте оне који су посипани по ко зна који пут. Исте оне које је киша испрала првом падавином. Ко зна колико је милијарде отишло у претходних десет година на атарске путеве, а изгледа и у нечије џепове. Јер како објаснити да ће сутра одборници у Гроцкој гласати да се најмлађима не сагради дуго очекивана Спортска хала? Вероватно ће напредњаци поново пронаћи неког кривца, али поново тај неће одговарати. Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић ће вероватно напредовати у каријери јер је успео да превесла и Вучића. Вероватно је одборницима рекао да и Вучић подржава да се не изгради Спортска хала у Гроцкој.  Вучић наравно, о томе нема појма.

Жалосно, јадно и бедно. Ово је сигуран глас да ће сутра одборници и убити због председника Гроцке, јер савести немају. Уосталом, сутра је врло близу, видећемо да ли ће одборници у Гроцкој издати Вучића и подржати Пантелића. Ако вам и даље није јасно, погледајте насловну фотографију и упоредите је са сутрашњим гласањем.

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар