Почетна » Одговор председника ГО Раковица Владана Коцића на питања Владимира Савића на порталу Жиг инфо

Одговор председника ГО Раковица Владана Коцића на питања Владимира Савића на порталу Жиг инфо

од admin
0 коментар

Већ четири недеље се  свим снагама трудим, да заједно са својим тимом, помогнем грађанима Раковице у борби против пандемије корона вируса.

Као командант Штаба за ванредне ситуације Градске општине Раковица предузео сам низ активности како бисмо спречили ширење вируса у Општини Раковица и помогли суграђанима током ванредне ситуације. У понедељак, 16. марта сам као председник Општине Раковица организовао формирање кол-центра и волонтерског центра за помоћ и подршку најстаријим суграђанима и слабо покретним лицима у набавци неопходних намирница и лекова као и пружање осталих видова помоћи.

До данашњег дана је у кол центру Раковице примљено више од 16.000 позива и реализовано више од 8.000 различитих захтева грађана Раковице на шта сам посебно поносан јер је помоћ дошла до свих којима је била потребна.

Пласирање измишљотина и неистинитих информација од стране Владимира Савића, супруга једне наше раднице и бившег полицајца који је отеран из Министарства унутрашњих послова, има за циљ само ширење панике и лажи, и ништа више. Дотични се није удостојио да у овим тешким временима помогне својим комшијама, није се прикључио раду општинског волонтерског центра, већ из топлине свога дома твитује и куца објаве..

Одговорно сам се понашао од првог дана увођења ванредног стања и радницима набавио неопходну заштитну опрему (маске и рукавице) као и дезифенкиона средства за руке и чишћење просторија. Донирали смо маске и Полицијској станици Раковица, као и грађанима који у првим данима нису могли да их набаве. Сви волонтери који су нам се прикључили у жељи да помогну грађанима Раковице, такође су снабдевени маскама и рукавицама.

Посебно сам поносан на рад волонтерског центра Општине Раковица.  Осим запослених у Општини који су ангажовани свакога дана у волонтерском центру, како би помогли најстаријим суграђанима, нама су се прикључили и рукометаши, полицајци, ватрогасци, извиђачи, волонтери ”Црвеног крста”, бројни привредници,где сви заједничким снагама успешно реализујемо на стотине захтева дневно. Наш народ каже да ”на муци се познају јунаци”. Зато сам се и трудио да у волонтерски сервис укључим што више истинских хероја који су свакодневно, ризикујући и своје здравље, помогли свакоме ко је помоћ затражио.

У овом послу за нас нема политичких разлика. Сада смо сви усмерени на заједнички циљ, а то је да помогнемо свима онима којима је помоћ у овом тренутку преко потребна.

Сваки наш волонтер и запослени има евиденциону картицу тако да је покушај сваке злоутотребе спречен. Осим великог броја набавки за старије суграђане, до сада смо испоручили више од 11.000 пакета пензионерима чија су примања мања од 30.000 динара на основу података Граског секретаријата за социјалну заштиту.

Тако да наводи да су пакети достављани овим или оним присталицама политичких партија нису тачни, као и да је помоћ при куповини пружена само одређеним људима. За сваку куповину и испоручени пакет постоји евиденција када је неко позвао, када је испорука извршена. Ниједног човека нисмо оставили на цедилу.

Нажалост, са болом у души могу да кажем да смо јуче изгубили и једног запосленог од последица корона вируса, великог радника и изузетног човека.

Одговорно тврдим да су од првог дана предузете све мере заштите и опреза. Зграда, паркинг. прилази и ходници у Општини Раковица су више пута дезинтификовани од стране радника Завода за биоциде и медицинску екологију, као и радника ”Градске чистоће”. Сви шалтери су затворени и са грађанима комуницирамо искључиво електронским путем или телефоном у вези неопходних информација и докумената. Сви радници који су били у контакту са преминулим (В.М.) су послати тада у самоизолацију, а у сарадњи са Домом здравља „Раковица“ обављена су и неопходна тестирања.

Поштујемо препоруке Владе Републике Србије и на дневном нивоу издајемо радне дозволе, како бисмо део радника могли да ангажујемо и током полицијског часа, како би сви добили неопходне пакете.

Владимир Савић и његова супруга Весна Џидић Савић нису се претргли да помогну својим комшијама. Покушајући да шире лаж и панику, писањем објава на „Твитеру“ и „Фејсбуку“, имају жељу да се манипулишу информацијама и да обману  јавност, што нас неће довести до победе од ове пошасти која је задесила Србију и наш народ.

Уколико већ не желе да помогну на искрен и поштен начин радницима Општине Раковица и свим грађанима Раковице нек остану у „мишјој рупи“ док све ово не прође а после ћемо се кроз институције борити са резултатима и политикама, где ћемо видети шта је ко урадио, шта ко није урадио и зашто.

Ако не желе да нам помогну нек нам бар не одмажу док огромну енергију улажемо да помогнемо грађанима Раковице. Навикли смо на Ђиласову бахатост и ширење лажи преко својих сарадника али да прети да ће се борити против оних који вредно обављају свој посао – то је скандалозно. Покушавајући да кроз блато провуче честите људе који савесно обављају свој посао у Министарсрву унутрашњих послова и Општини Раковица је лицемерно и недобронамерно. Државни секретар у Министарству унутрашњих послова, господин Милосав Миличковић је, поред својих многобројних обавеза издвојио време и прикључио се у више наврата раду волонтерског центра Опшине Раовица, како би лично помогао својим комшијама.

Глас народа је једини који ћемо слушати а који ће бити исказан на изборима када све ово прође.

Новинарскa етика и кодекс новинара Вас обавезује да обавештавање јавности увек укључите и питате и другу страну како би истина била задовољена, да проверите наводе пре него што их саопштите. Jедино тако можемо доћи до истинитог, правовременог, објективног  и тачног информисања.

 

С поштовањем,

Владан Коцић

Председник Градске општине Раковица

 

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Можда ти се свиди

Оставите коментар