Почетна » Ово је највећа инвестиција у протеклом времену – „Дела говоре“ у Пударцима и Умчарима

Ово је највећа инвестиција у протеклом времену – „Дела говоре“ у Пударцима и Умчарима

Политички маркетинг и клијентелизам

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Становници Пудараца и Умчара, насеља на југу ГО Гроцка  данас су добили банере са натписом, рециклираног слогана, „Дела говоре, заједно можемо све“ Александар Вучић.

Подсетимо се, почетни слоган „Дела говоре“ пао је у други план када је почео рат у Украјини. Председник Александар Вучић је после тога освануо са новим слоганом стављајући у први план мир, стабилност и себе.

Изборна утакмица и политичко тржиште је место на коме би требало да се продају идеје, ставови и решења. Али у тој утакмици политичари често не играју фер и крше правила. Некада и купују – гласаче. Најчешће – обећањима.

Колико се од обећаног оствари – слабо се памти. А обећања за мештане ГО Гроцка је на претек. Па тако дела говоре да Ритопек још увек нема воду, да  Врчин муку мучи и даље са несташицом исте. Да Калуђерица још увек нема канализацију иако је требало бити завршена још 2018. године . Да у Умчарима још нема обећаног вртића, спортски клубови и даље грцају у дуговима и много још других датих обећања.

Дела такође говоре да је политички маркетинг забрањен након избора, као и да овакав вид рекламирања је против законит. Не треба заборавити ни дела инспекције у Гроцкој која је сваког приватника са далеко мањом рекламом казнио прекршајно или наредио да се иста уклони јер не поседује важеће дозволе. А казне су биле и у висини до 200 хиљада динара.

Сличан овакав банер постоји и на регионалном путу за Младеновац. Нови СНС повереник за Гроцку, Андрија Чупковић уједно је повереник и за Младеновац. Недавно је на „екскурзију“ у Младеновац повео председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића и његовог заменика Дејана Влашковића. Показивао им је како се у Младеновцу односи смеће и како се завршавају други „јавни“ послови. . Од свих виђених послова, једино што су грочански напредњаци успели да ископирају јесте банер са рециклираним натписом „Дела говоре“ које су поставили у Пударцима и Умчарима.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар