Почетна » ОВО ЈЕ ПРАВИ ПРИМЕР КАКО СУ НАПРЕДЊАЦИ ПРИВАТИЗОВАЛИ НАРОДНЕ ПАРЕ Ја овакву Србију не памтим!

ОВО ЈЕ ПРАВИ ПРИМЕР КАКО СУ НАПРЕДЊАЦИ ПРИВАТИЗОВАЛИ НАРОДНЕ ПАРЕ Ја овакву Србију не памтим!

од admin
0 коментар

Више стотина људи вечерас је подржало Општински одбор СНС Гроцка и одборничку листу Скупштине општине Гроцка „Александар ‪#‎Vucic ‪#‎Srbijapobedjuje ”, на централној трибини у Дому културе у Умчарима, наводи се у саопштењу напредњака на друштвеним мрежама.

Вероватно је СНС овде код нас изузетно богата странка када имају своју салу за скупове!! Мислим, ако ме разумете, то сам закључио јер је на сваки зид налепљена налепницама СНСа. Србију коју ја памтим јесте она када је Домове културе  градио народ, сељаци од самодоприноса, а Богами многи су и лично својим рукама зидали. Била су то лепа времена! 

Након бомбардовања Србије, те 1999. Године када је екипа која данас води ову нашу државу била против агресора НАТО пакта (како га је тада називала), данас је са свим срцем уз нато. Те године, нас десетак омладинаца покренула је акцију сређивања Дома културе у Пударцима.

Након одласка војске, кја је ту боравила, остала је једна велика рупа. Зидови пропали, инсталација почупана, шута на све стране. С обзиром да смо се водили чињеницом да је Дом културе изграђен управо онако како сам напоменуо на почетку текста, изашли смо у народ. Ишли смо од куће до куће, ос човека до човека. Нисмо гледали које из које странке, јер Дом је свачији. И за пар месеци постигли смо огроман успех, Дом културе смо средили, био је цакум- пакум. Почели смо да организујемо и давно заборављене представе у којима су били скечеви, народне игре, томболе и многе друго културно- забавне ставке.

На наше представе је долазило толико људи, да су буквално висили напоље на прозорима како би све видели, јер у сали није било места. Притом су плаћали симболично за улазницу.

А шта имамо данас?

Све ми се чини да напредњаци не знају куда ће са оноликим налепницама па да су зато смислили кампању по селима, тачније да облепљују сале Домова културе уместо да се крече! И то је тај њихов завршни митинг, то је права слика данашње Србије. Притом људи  нису долазили самоиницијативно, већ је опет морала квота да се испуни!

Погледајте како смо ми некада радили:

scan0001

А погледајте како је данас:

Процените сами шта је овде култура, а шта је бахатост и примењивање фазона „Држава- то сам ја, односно СНС“ и нико осим њих.

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар