Почетна » Пад морала у СНС Гроцка указује и на пад са власти

Пад морала у СНС Гроцка указује и на пад са власти

Који је разлог пада морала?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Ја сам познати моралиста, а психологију мрзим, али сам довољно стручан за одговор. Може се рећи да је пад морала у нашем друштву почео почетком деведесетих, а поготово у другој половини деведесетих, увозом голишавости у јавност и медије и голишавим показно стидним одевним предметима.

Дакле сексуалност је кључ морала, односно неморала. Наше друштво је у тешкој кризи морала, то јест болесно.

Пад морала донео је рат, ако говоримо о Балкану. Вредности какве смо их некад познавали, тада су отишле дођавола. Мислим пре свега на владавину криминала, уздизање криминалаца до нивоа идола за омладину, која се онда тако почела и понашати. Завладао је свеопшти кич и неукус. Поједине телевизије имале су утицај да се такво стање деси, више од других, ПИНК или ПАЛМА рецимо.

За морално деловање човек би прво требао бити свестан својих права и својих дужности. Потом би морао да установи који су му све избори на располагању. Свако је одговоран за своје деловање чак и уколико оно није добровољно.

Данас имамо готово исту ситуацију као деведесетих година. Мање, више ту су и исти политички ликови у власти. Стање у медијима је још горе него тада. Голотиња је постала свакодневност.

У Гроцкој је стање, чини се, још горе. Пад морала међу напредњацима је и више него осетан. Чак и да не пратите друштвене мреже, можете видети да се ништа не ради, нити има било каквог помака. Једино што је остало од свега јесу обећања, којих је све више и више. Напредњаци у Гроцкој више немају ни састанке, а о дељењу пакетића, дрва или нечег другог је сувишно и писати.

Зато је морал и код најтврдоглавијих чланова у констатном паду, поготово од како је на челу напредњака у Гроцкој постављен садашњи председник Драган Пантелић. Не треба заборавити да је пад морала срушио и Римско царство.

 

 

Жељко Маторчевић

 

 

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар