Почетна » Питао сам одборнике ко ће им бити председник у Гроцкој

Питао сам одборнике ко ће им бити председник у Гроцкој

Одговор је јако забрињавајући

од Жељко Маторчевић
0 коментар

За до 15. дана, одржаће се конститутивна седница Скупштине ГО Гроцка. Напредњаци имају убедљиву већину 27 од 35 одборника, али ко ће им бити председник, то не знају.

Једно је сигурно, биће ово први пут у историји грочанског парламента да владајућа коалиција још увек нема име које ће предложити за председника општине. Није га имала ни пред изборе, а носилац листе је исти лик као и у целој напредњачкој Србији, Александар Вучић.

И то што напредњаци нису имали свог кандидата за председника Гроцке пре избора, и то је  преседан.

Упућени у политичка питања кажу да се још увек чека одлука повереника Андрије Чупковића, који је сада на одмору. И они који се налазе високо котирани и већ негде виде себе на место председника, не знају да ли им се смеши то место. Чини се да како време одмиче, нада у њихов успех је изгубљена.

Упитао сам пар одборника СНС-а ко ће им бити, тј. свима нама председник Гроцке, и готово од свих сам добио идентичан одговор: „Па ми чекамо да нам ти јавиш, ми не знамо“.

Замислите сцену, где одборници који су добили апсолутно изборе чекају да им један медиј, који им је благо речено забрањен, саопшти ко ће од њих бити председник. Каква је то партија када своје људе држи у незнању. Исте оне који треба сутра да изаберу тог председника тако што ће дати свој глас.

Ко ће бити председник , мислим да се већ зна. Слуте то и чланство напредњака, односно одборници. Свакако опет ће на место председника доћи онај који се „јуче појавио“. Онај који је касније од оснивача ушао у странку и онај који је дошао из друге странке. Јер код напредњака зна се – што већи прелетач боља функција.

Мада, када се сагледају чињенице из претходне деценије, место председника Гроцке и није неко за које би се требало борити. Сви знају данас шта је са Драгољубом Симоновићем, како како је прошао и још увек актуелни Драган Пантелић. Ко зна, можда из тих разлога повереник СНС-а , Андрија Чупковић, крије ко „змија ноге“ име кандидата за председника Гроцке.

У суштини за Грочане ће бити и даље све исто, ко год био на месту председника. Толико је проблема направљено у претходном периоду, да ће се тешко шта исправити. Поготово ако се узме на увид чињеница да је кадар који је запослен за време мандата напредњака, и који је довео до „колапса“ још увек на својим радним позицијама у Гроцкој. Мислим да ће и они што су снимали промо спотове, „за спортску халу и вртић“ постидети се, да не кажем обрукати пред Грочанима.

 

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар