Почетна » Питао сам за воду у Ритопеку и речено ми је „да се пазим да ме не преваре, избори су“

Питао сам за воду у Ритопеку и речено ми је „да се пазим да ме не преваре, избори су“

Да ли ће и када Ритопек добити воду

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Ко о чему, политичар о поштењу, односно о изградњи водовода у Ритопеку. И лаику јасно да од реализације водовода у Ритопеку, ко зна када ће доћи.

Наслушали су се Ритопечани разних прича па чак и чврстих обећања (клађења) за време предизборне кампање. Њихов водовод је пуштан у рад,  ко зна колико пута.

Весић у Ритопеку 2020. године

Данас сам сасвим случајно сазнао да ће Ритопечани  сутра бити  поново „превеслани жедни преко воде“, односно да ће се опет кренути у реализацију прикључења корисника. Истих оних који су прикључени већ годинама уназад.

Тачније, сутра од 10 – 14. часова организован је пријем грађана у Месној заједници да, како је речено у локалном водоводу у Гроцкој, заинтересовани мештани се могу пријавити за прикључак. Као да није постојао елаборат о одрживости и исплативости пројекта. Све и да није постојао, да ли је могуће да власт сада пред изборе позива „заинтересоване грађане за прилључак“? Не, грађанима Ритопека не треба вода и уопште нису заинтересовани да добију исту након деценија тражења.

Прича која ће сутра бити испричана грађанима јесте та да се сада пријављују,  да ће прикључак бити око 22 000 динара у кешу, а дупло скупљи на рате. Уз то треба додати и земљане радове, које ће сносити грађанин. Наравно, сада ће се само прикупљати заинтересованост мештана, а када се стекну услови, техничке службе ће изаћи на терен па ће „видети да ли се ипуњавају ти услови“.

Тако ће гласити званична прича, а незванична је да ће се локална власт промовисати и „скретаће пажњу“ да се треба гласати за напредњаке на предстојећим изборима како би Ритопек коначно добио воду.

Да је тако, потврдио ми је и један радник водовода из Београда, иначе под чијом би ингеренцијом и требао да буде овај водовод, који ми је рекао цитираћу:

„Пазите се да вас не преваре, знате, избори су пред нама, свашта ће се причати и обећавати“

 

Завршио бих цитатом Фридриха Ничеа, „власт лаже на свим језицима добра и зла; и што год говорила, лаже – и што год имала, украла је. На њој је све лажно; гризе украденим зубима, љутица. Лажна је чак и њезина нутрина.“

Паметноме довољно.

 

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар