Почетна » ПРИЗНАЛИ-СТИДЕ СЕ САМИ СЕБЕ Руководство ГО Гроцка својим говорима омаложавају и вређају сами себе!

ПРИЗНАЛИ-СТИДЕ СЕ САМИ СЕБЕ Руководство ГО Гроцка својим говорима омаложавају и вређају сами себе!

од admin
0 коментар

Средином децембра 2016. године, београдском заштитнику грађана сам послао следеће:

Јуче сам присуствовао . седници СГО Гроцка. У Скупштинској сали, пришли су ми њих двоје и рекли да не могу да снимам и сликам седницу. Нису имали никаква обележја. Упитао сам их ко су они, представили су се као обезбеђење општине. Једног познајем од раније, знам да ради у обезбеђењу. Све се одигравало на 2- метара од председника Скупштине ГО Гроцка, Стефана Дилберовића (СНС), који није реаговао на њихове наводе. Дилберовић је иначе и раније, док је био председник ГО Гроцка, јавно признао да је он тај који забрањује улаз (раније су то пар медија објавили). Ја нисам напустио салу, нити сам послушао њихову наредбу. Мислим да их је спречило да ме зауставе да снимам то што сам им рекао да је укључен већ диктафон и да је и овај разговор сниман. Занимљиво ми је што је један од њох рекао да може да се снима фотоапаратом, а не другим уређајима.

Након што је заштитник грађана проследио питања, односно притужбу ГО Гроцка, од њих стиже невероватан одговор!

Наиме, руководство ГО Гроцка је образлажајући дату притужбу признало да они себе сами вређају и омаложавају, а ево и како.

У првом делу одговора, из Управе ГО Гроцка кажу да је присуство седницама је дозвољено медијима и радио и телевизијским седницама, као и да могу преносити и објављивати снимке чије су седнице иначе отворене за јавност.

1

Жиг Инфо, иначе са седница СГО Гроцка извештава тако што сваку седницу сними у аудио формату и уредно постави на порталу. На тај начин смо се определили управо када је руководство ГО Гроцка рекло како се извештаји лажни и да се заправо садржај текста није ни десио, већ да је тендециозно написан. Тако сада свако може да провери да ли је у тексту написано нешто што није изговорено и што се није заиста десило. То се може лако проверити тако што ће се одслушати снимак седнице који није прошао никакву монтажу већ је „сиров“.

Међутим, вероватно преслушавајући шта су изговорили на седницама СГО Гроцка, руководство ове општине сматра да је такав чин (преношења аудио снимка онога што изговоре) за њих представља „омаложавање и вређање руководства општине“.

2

Такође, иако у свом другом пасусу из руководства ГО Гроцка признају да сам новинар, у трећем завршном кажу пак како они не знају ко сам ја?!

3

Подсетио бих да је садашњи председник СГО Гроцка, Стефан Дилберовић подносио тужбу против НОВИНАРА Жељка Маторчевића и да је после повукао. Подсетио бих да су НУНС и УНС реаговали када је покушано да се спречим у своме раду, Уосталом, није ни битно.

Ја позивам руководство Гроцке, исте ове који су написали овај допис да ме тужи за моје текстове, уколико сматрају да нису истинити, као и да приложе по којем члану је потребна акредитација.

 

Жељко Маторчевић

 

Цео допис:

odgovor

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар