Почетна » Протестни скуп „Против Блерове Владе Србије“

Протестни скуп „Против Блерове Владе Србије“

од admin
0 коментар

Покрет Двери одржао је данас протестни скуп „Против Блерове Владе Србије“ са кога је – испред Немањине 11 – упутио осам захтева српскoj власти.

 Покрет Двери одржао је данас протестни скуп „Против Блерове Владе Србије“ са кога је – испред Немањине 11 – упутио осам захтева српскoj власти. Пред више од пет хиљада грађана говорили су чланови Старешинства Покрета Двери Бошко Обрадовић, Данило Тврдишић, Иван Костић и Владан Глишић, члан Руководства са севера КиМ Горан Миленковић, координатор Савета за образовање и науку проф.др Иван Дојчиновић и пољопривредник Ненад Манић. У име интелектуалаца скупу су се обратили академик Коста Чавошки и редитељ Борис Малагурски.

Окупљени су носили државне заставе Србије и Русије и слике председника Русије Владимира Путина. Скуп је почео Обрадовићевом оценом да је ово почетак пада мрачне Владе у којој је премијер Тони Блер, а Вучић само портпарол и колонијални управник. „Наш циљ су ванредни парламентарни избори, повратак патриотских политичких снага у Скупштину које ће све радити супротно од Вучића, Тадића и Пајтића: зауставити НАТО интеграције, окренути се стратешкој сарадњи са Русијом, спроводити економски патриотизам, бранити КиМ у саставу Србије и заштити породице“. Скуп је окончан перформансом „ЕУ или Русија“ и референдумским питањем које поставио Владан Глишић “којим се Србија опредељује против Блерове Владе Србије, а за власт достојанства какву има Русија“. Глишић је потом подигао плакат са сликом Владимира Путина, а окупљена маса је учинила исто: подигла на стотине Путинових слика наспрам онога што је данас Блерове Владе Србије! „Овим се Србија опредељује за српске интеграције, уместо интеграција са ЕУ, а на међународном плану- за интеграције са Русијом“, рекао је Глишић закључујући резултат данашњег симболичног референдума.

 

Затим је делегација Двери предала на Писарници Владе документ у коме je захтевала:

Заустављање погубног пута Србије у ЕУ и НАТО и све ближе и веће интеграције са Русијом.

Поништавање антиуставних Бриселских споразума и расписивање избора за четири општине на северу Косова и Метохије по Уставу и законима Србије.

Раскидање окова и уцена ММФ-а и излазак Србије из дужничког ропства.

Испуњавање свих захтева просветних радника у штрајку и враћање пуних пензија свима којима су смањене.

Одустајање од продаје Телекома, најважнијег и најпрофитабилнијег српског предузећа на Балкану.

Подизање царина на увоз пољопривредних производа из иностранства и државни откуп производа домаћих пољопривредника.

Доношење мера за заштиту презадужених породица и одбацивање усвајања сета антипородичних закона о родној равноправности и забрани телесног кажњавања деце.

Ослобођење медија, посебно Радио телевизије Србије, за другачије мишљење од актуелне власти по свим наведеним темама, и покретање дебатних сучељавања представника власти и патриотске опозиције.

Документ са овим захтевима предат је и дежурној екипи РТС-а – после шетње под слоганом „Шетња за Путина“. Шетња је почела тако што су учесници прегазили картонску лутку са ликом Тонија Блера.

Говорећи испред зграде Владе, Академик Коста Чавошки се захвалио што је „Вучићева полиција све учеснике снимала камерама високе резолуције“. – Вучић је Бриселским споразумом затро последње остатке српске државности на КиМ. Осиромашио нас одузимањем плата и пензија, рекао је Чавошки, али „ниједна власт није вечна“. Горан Миленковић је казао да је дошао из Лепосавића да тражи лекове за српски народ на КиМ јер их не могу добити! „Ми доле преживљавамо најтеже тренутке, а знамо да ће и овде бити тако, јер ће и вама овде ускоро почети да шетају НАТО терористи и НАТО тенкови по улицама – као нама доле“, рекао је Миленковић и позвао полицију, Војску, Жандармерију и безбедносне структуре Србије да не дају државу јер немамо резервну и позвао је на протест 24. марта у Косовској Митровици. Борис Малагурски је истакао да није дошао да подржи или напада, већ да каже да „заслужујемо боље, а не да НАТО војници имају специјалан статус –онај којим је Србија добила статус НАТО колоније“.

Позвао је на грађанско хапшење злочинца Тонија Блера, раскид уговора са ММФ и упозорио да се спрема закон којим ће се дозволити тровање Србије ГМО храном. У име просветних радника, Иван Дојчиновић је казао да уништавање нације креће убеђивањем да не треба да има децу и -уништењем образовања кроз уништење ауторитета и голе егзистенције запослених у просвети.“Пара за просвету има, али нам Вербић прети отказима за 10.000 запослених“, упозорио је Дојчиновић и позвао на подршку будућим протестима просвете. О проблемима српске пољопривреде је говорио Ненад Манић и затражио да се забрани даља продаја земље. Данило Тврдишић је истакао да је у Србији највећа незапосленост у Европи, а приватни извршитељи упадају у станове и отимају сиротињи, да дају најбогатијима. „Продају воду, земљиште, шуме, а сада хоће и најпрофитибилније: Телеком.

Не дамо ти Вучићу да продајеш нашу будућност ради осмеха Ангеле Меркел, а када ми будемо одлучивали: раскинућемо ССП, подићи царине и заштитити домаћу привреду, додатно опорезовати стране банке, спречити односно поништити приватизацију стратешких ресурса и основати српску развојну банку“. Тврдишић је нарочито истакао да за удружени злочиначки подухват против српског народа морају да одговарају сви уништитељи наше земље, почевши од Млађана Динкића, Божидара Ђелића, преко Александра Влаховића, Душана Никезића, па до Зоране Михајловић, Кори Удовички, Душана Вујовића и Лазара Крстића. Иван Костић је казао да је Влада Србије дала српску привреду у руке Ђерђа Сороша- непријатеља Србије и Русије. „Млекарску индустрију и уљарску индустрију држе Сорош и осведочене хрватске Усташе. Сада су земљу противуставно продали Житогрупи из Осијека иза које стоји Бранимир Главаш. Зато Колинда својата северну Србију“, казао је Костић и закључио: – Са једне стране је Тони Блер и ова Влада, а са друге ми и Свети Сава. Говори су прекидани скандирњем „Србија, Русија – не треба нам унија“, „Издаја“, „Не дамо Косово“, „Револуција“, „Хоћемо посао“, „Путине, Србине“. Двочасовни протест окончан је без инцидената.

 

Инфо служба Покрета Двери

Можда ти се свиди

Оставите коментар