Почетна » ПРВА ГРОЧАНСКА РЕГАТА Гусари који транспарентно краду (ФОТО)

ПРВА ГРОЧАНСКА РЕГАТА Гусари који транспарентно краду (ФОТО)

од admin
0 коментар

Прва грочанска веслачка регата одржана је 25. јуна, са почетком у 11 часова, у организацији Наутичког клуба „Грочански гусар“, уз помоћ Градске општине Гроцка.

Овако је гласио почетак, скоро па ударне вести грочанских властодржаца. Штура вест са готово никаквим информацијама или некаквим сервисним. Али зато је постављено мноштво слика, по обичају. Када би се мало „дубље“ загледали у фотографије, онда можемо да створимо следећу слику:

Једне вечери у кафани, седели су они. Разговарали су и причали а зaтим су срели Змаја. Дојучерашњег саборца који је kренуо неким другим патриотским путем.  То их је уз коју попијену чашицу више, много насрдило. Зашто он да се појави и наруши им ноћну идилу испијања о буџету Гроцке. И онда је њима пала једна идеја. Брже боље, наватали су пар људи из кафане и основали своју Гусарску странку. Осмислили су се да своје представљање буде на деоници Винча – Гроцка.

У том моменту, конобар је мењао музику и на радију је ишла групе Регата. То им је још више дало шлагворта и ОЛА, одлучише се да направе сопствену регату. Наравно, све ће то финансирати ко други него ГО Гроцка.

И онд су тог 25. Јуна, обукли заштитне прслуке и изашли на реке. Од 12 учесника, бар петоро је било припадника општинских гусара. Дилберовић, Радојевић, Миланковић, Буквић, Јевтић…

Три сата веслања, односно 5 километра по сату изморило је учеснике, па су брже боље поитали до Мале оазе, где су уз музику окрепили „морским“ плодовима, и то све НАРАВНО на рачун предузећа.

И тако, очитана је лекција Змају да не сме више ни да плива, лови рибу или уђе у чамац. Јер, шта има тамо неки обичан смртник да их иритира док испијају коју чашицу више.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 + six =