Почетна » Разговор са Змајем од Гроцке

Разговор са Змајем од Гроцке

од admin
0 коментар

Предраг Јанковић Змај из Гроцке је надалеко познат по својој доброти. За неке његове подухвате добијао и разне награде.

Али да ли ту његову доброту други искоришћавају, или ипак то Змај ради свесно? То питање управо би требало да поставе сви они који познају или подржавају Змаја. Поготово то питање треба да себи поставе оног тренутка када крену на гласање.

Предраг Јанковић Змај је био у два мандата председник МО СПО Гроцка. Председавао је овим одбором до 2012. Године а онда је наступио на листи ДСС-а као нестраначка личност. Многи кажу да су за ту листу гласали само због Змаја. Урађен је и предизборни спот  те године.

 

Мој свет новинарства почиње за време коалиције СПС-а и СГ-а, негде почетком 2011. Због мог писања, власт ме није подносила али ме опозиција подржавала. Данас је исто тако, стим што сада опозиција постаде некадашња позиција и обратно. Морам признати да је данашње време, тачније време од 2012-те на овамо далеко горе што се новинарства тиче, а има итекако више корупције и злоупотребе. 

Све ово наводим с разлогом, јер ће те управо преслушати снимак са човеком у којег наводно сви имају поверења. Човека који на све стране прича о свом поштењу, али тако поштен човек зна и да напада без разлога. Ја и даље сматрам да је Змај поштен човек, али исто тако да га и неко хушка да тако кевће, док се крију иза његовог капута као што су се крили и 2012-те године пред изборе и на њему добили гласове, док је Змај сада обичан смртник и ништа не представља у општини Гроцка, осим обичне фигуре поштења. Иако никада нисам лоше писао о њему, Змај ме из неког разлога мрзи. Назива ме да сам банда црвене , да ме плаћају и сличне глупости. Змај наводи да се цео живот борио против црвених, а био је на листи оних који су се удружили са тим црвенима. Змај и даље подржава такве, док мене, што никада у животу нисам гласао за те, а и писао сам о њиховим малверзацијама, сада трпа у њихов кош. АЛи добро, ваљда је Змај тај који то може да ради, односно да сарађује са онима против којих се, наводно, бори цео живот  а да друге прозива да су ти против којих се бори иако то нема везе са мозгом. Јер ЗМај је оличење поштења и добар човек.

Текст који је прелио кап да позовем Змаја да га нешто „упитам „ је био „Сећате ли се: Акција за аутобус ФК Дунавац“. У том тексту, нит ми је била намера да питам где су паре, нит колико је сакупљено, већ је намера била да се утврди да ли је  аутобус купљен или не. Пренета је и уредно изјава једног од члана Управе овог клуба  који је сам, без икаковог питања, споменуо да не зна где су паре и колико је сакупљено. А онда се ЗМај пронашао увређен и опет почео да прозива и да се сам правда за новац. Мене то и не занима, међутим он са својима нападима није престајао. Због таквих ствари, а и још неких нејасноћа позвао сам ЗМаја. Нажалост, ја сам остао ускраћен за многе одговоре. А шта је Змај рекао , послушајте:

 

Напомена: Текст није направљен да би компромитовао Змаја. Ово је једноставно мој лични став о дешавањима која погађају Гроцку већ дуже време. И овога човека користе политичари у пропагадне сврхе, али овај човек такође и безразложно напада. После овог записа не желим више да полемишем о Змају нити аутобусу за ФК Дунавац, јер сматрам да је сада све речено. Циљ текста је да покаже колико маса може да буде изманипулисана када политичари потуре неког као Змаја да уђе у отворени сукоб без икаквог разлога. НАравно, крив је и Змај. Нисмо ми деца да било ко манипулише са нама. Змај је тај који се укључио у изборе да био данас био ту где јесте. Змај се борио против Блаже, СИме а сада је његова листа са њима у коалицији. Али Змај је добар човек и њему је, ваљда, то опроштено ма шта год урадио…?

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар