Почетна » СРБИЈА У РАТУ: СПЕЦИЈАЛНИ ТИМОВИ, УДАРНЕ ГРУПЕ И – ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК!!!

СРБИЈА У РАТУ: СПЕЦИЈАЛНИ ТИМОВИ, УДАРНЕ ГРУПЕ И – ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК!!!

од admin
0 коментар

Ударна вест у Блицу 13.08.2015. : „Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је истрага у “случају Лото” завршена“. Брзо, ефикасно и прецизно. Као да слушамо или читамо уобичајену вест из њему посебно драге државе Немачке, на пример.

Подсетићемо, међутим, да о току истраге пада војног хеликоптера није желео ни да буде обавештаван, „како би биле искључене евентуалне примедбе о уплитању извршне власти у посао тужилаштва. Влада Србије, не само да нема, већ не сме да има никакав утицај на тужилаштво, које је самостални орган, као што и правосуђе мора да буде независно“.

Да је Тужилаштво самосталан орган у Србији сви знају, то се види из много нерешених предмета: 24 спорне приватизације, афера индекс, лото превара, лажне инвалидске пензије. Како незванично сазнајемо, Влада је упозорена од стране Европске уније да у Србији корупција бележи раст што може утицати на смањење иностраних инвестиција. Брисел је још пре неколико месеци предложио читав низ мера, прошлог месеца поновио, између осталог, да се Тужилаштво мора појачати стручним кадром како би се ниво корупције значајно смањио.

Министар Селаковић се огласио још почетком маја, дневни листови су пренели: „Јавни тужиоци ће већ од овог лета моћи да формирају специјалне тимове за разоткривање сложених кривичних дела финансијског криминала и да у сарадњи с финансијским стручњацима прате сумњиве токове новца.“

Говорећи о стратегији финансијских истрага чије се усвајање очекује за десетак дана,министар правде Никола Селаковић је најавио и следеће: „Стратегија ће пружити тужиоцу могућност да у тим случајевима формира ударне групе... „.

Неколико месеци скоро да ништа није урађено на ову тему, због чега је, открива нам извор из Министарства правде, поново стигло упозорење из Брисела прошлог месеца. Проблем је настао што су криминалне радње повећане највише у локалним самоуправама, јавним предузећима, катастарским службама, инспекцијским службама.

Исти извор нам преноси да председник Владе дефинитивно жели да се обрачуна са криминалом својих партијских и коалиционих колега због чега је наредио да се направи програм ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК.

Замисао је да се из сваке локалне самоуправе, има их 174 у Србији, „пронађе“ по један ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК који ће бити кључни сведок против свих који су учествовали у криминалним радњама. Исти систем ће се применити у свим државним предузећима, посебни акценат биће на „ЕПС-у“ и „Србијагасу“. На удару ће бити и сва комунална предузећа у којима, претпоставља се, има највише криминалних радњи.

Када се буде обзнанио програм Тужилаштва, претпоставља се да ће многи из јавних предузећа похрлити да буду „Заштићени“. Највише шанси да буде „једини“, имаће државни службеник који: има више година стажа, који је радио са више руководилаца, који је учествовао у криминалним радњама и има тј. зна много чињеница, које ће за Тужилаштво бити врло лако доказиве.

Права најезда заштићених сведока се очекује са Царине и из Агенције за приватизацију,свакако установа преко којих су они најнеодговорнији и највише склони малверзацијама разних врста и чак директној пљачки, успели да врло озбиљно уруше економску а сходно томе и животну конструкцију државе Србије и велике већине њених грађана. Част обичним радницима у ове две институције, овде се мисли на руководећи партократско-мафијашки кадар.

Онда ће, кад и ако се клупко буде почело да одмотава, да се јављају ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОЦИ из полиције, БИА, судства и правосуђа, војске, и сви остали редом, док се Србија не претвори у ПРОКЛЕТУ АВЛИЈУ. Али нека, нека, барем ће бити реда, па макар и на АВ начин.

Ако се програм ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК оствари, врло ће занимљиво бити сазнање да ли у „Лутрији Србије“ има 60-так фиктиних добиника седмице, ко је у „ЕПС-у“ намештао тендере, како је „Галеника“ направила огромни губитак, шта је све радио „цар од Србијагаса“, има ли греха несаломиви директор „Србија путева“, и још много тога.

 

Драган Радовић, РОНИН

Можда ти се свиди

Оставите коментар

8 + 11 =