Почетна » У Гроцкој „Тројац“ поново јаше, слика и дика СНС-а и Пантелије

У Гроцкој „Тројац“ поново јаше, слика и дика СНС-а и Пантелије

од admin
0 коментар
sima panta vinogradi

Сва ова „кадровска решења“ напредњака у Гроцкој, виђали смо  годинама иза нас . И уместо да се са том праксом престане, на сцени грочанских напредњака и даље су такви актери. Најжалосније у свему је чињеница да је ГО Гроцка добила новог председника, Драгана Пантелића који је због свог неделовања, односно „не мешања“ у свој посао као лидера општине,  добио, међу Грочанима,  назив Пантелија.

Човек који није храбар не може бити ни поштен, јер за поштење су потребне жртве какве кукавица не уме да поднесе  и потребна је великодушност, коју он не може разумети, написао је давно Јован Дучић.

Храбри Пантелија, стајао је некада раме уз раме уз храброг Паликућу.

sima panta vinogradi

Стајали су готово и сви они који данас чине „елиту“ Српске напредне странке у Гроцкој. Јер, кад устукну људи из првог реда, на то место обично избију људи из последњих.

Код напредњака у Гроцкој, нажалост, од доласка на власт важи само једно:Ко има образа добро живи, а ко нема још боље..

Ово је прича управо о њима, о онима који добро живе, без осврта на препоруке Кризног штаба…

 

Колико су „чисти образи“ и широки погледи можда, показује и пример једне девојке која је, уствари, била девојка  обојице. 

Када је 2012. на власт дошла СНС Дилберовић је постао често име на платним списковима јавних предузећа. Стандард му се затим побољшао, па је променио и место боравка: прво је живео у изнајмљеном стану изнад тениских терена у Гроцкој а кирију му плаћао Зоран Костић, директор „Зама“, предузећа које намирницама снабдевало не само општину Гроцку, већ и Железнице Србије.

Ако се узму у обзир подаци Агенције за борбу против корупције, по којој су сви носиоци јавних функција дужни да пријаве своју имовину, испада да је Стефан Дилберовић за пар година свог „ангажовања“ у ГО Гроцка успео да обезбеди себи куповину грађевинског плаца од 28,7 ари, као и да на истом плацу сагради кућу од неколико стотина квадрата.

Близу ТАТА Сими

У Гроцкој сви знају да је Дилберовић одан првостепено осуђеном бившем  председнику Гроцке, Драгољубу Симоновићу, те и не чуди податак да је куповину плаца и изградњу куће обавио тик уз Симоновиће.

Стефан Дилберовћ је данас већник у Го Гроцка.

ВИШЕ О ДИЛБЕРОВИЋУ – ОВДЕ

Некадашњи је директор чак два комунална предузећа у Гроцкој, од која су оба у стечају а према радницима имају неисплаћене вишемесечне зараде. Као директор Јавног комуналног предузећа Грочански комуналац, Миленко Буквић, поднео је у мају 2015. оставку на ту позицију, након писања медија о скандалозној фотографији где он позира са пиштољима. 

Након појаве ове фотографије, тадашњи директор Буквић је добио епитет Директор два пиштоља. Како се узбуркала јавност, Буквић је поднео оставку. Тадашњи председник ГО Гроцка, Стефан Дилберовић поводом случаја „Два пиштоља“, за медије је изјавио да је овај случај за наук.  У 2015. , у Гроцкој су заправо постојала три комунална предузећа са истом делатношћу (ЈКП Гроцка, Грочански комуналац и Еко Гроцка). У оба јавна комунална предузећа, која су финансијски пропала, у одређеном периоду директор је био Миленко Буквић.

bukvic simonovic

Ипак, таква биграфија Буквића је одлична за локални СНС , те је он данас шеф одборничке групе у Гроцкој, а и директор је јавног дела предузећа „Еко Гроцка“.

ВИШЕ О БУКВИЋУ – ОВДЕ

Пред  локалне изборе 2012. године био је члан СПО-а. У том времену био је борац за Краља и отаџбину. Након што СПО те године није хтео у коалицију са напредњацима, почиње да подржава листу ДСС-а, која је након избора формирала власт са СНС-ом у Гроцкој. Никада се јавно није изјаснио, након СПО-а, којој политичкој партији припада али је увек виђен  уз локалне грочанске напредњаке.

Мирољуб Радојевић познатији је као Трале међу локалцима у Гроцкој. Од „Тралетових радова“, потребно је знати, да је средином октобра 2013.године у телефонском разговору главном уреднику грочанског медија изрекао серију највулгарнијих псовки, увреда и претњи, чак и не наводећи конкретан текст или било какав разлог за овај брутални вербални напад на новинара. Након тих претњи, водио је и кампању по друштвеним мрежама против појединих новинара. Био је најгласнији у тапшању као подршка Драгољубу Симоновићу, када је новинару Жиг инфа запаљена кућа.

ВИШЕ О РАДОЈЕВИЋУ- ОВДЕ

Почетком фебруара 2014.године двојица представника власти општине Гроцка су купила информативни портал Гроцка Инфо. Особе задужене за куповину су били Стефан Дилберовић, тада заменик председника Скупштине ГО Гроцка и  Мирољуб Радојевић-Трале уз подршку Миленка Буквића. Радојевић од тада користи тај портал представљајући се као главни и одговорни уредник преко кога извлачи новац од актуелне власти у Гроцкој, а подршку у томе му дају Стефан Дилберовић и Миленко Буквић. Иначе, Дилберовић и Буквић су због изузетног односа са Радојевићем, утицали на врх странке како би се он (Мирољуб Радојевић Трале) нашао на листи за одборнике СНС-а на изборима 2020.

На самом крају, да се вратимо на насловну фотографију текста, која је настала 08.03.2021. године.

sveti trojac

Само је онај бедан ко људског поштења нема, Наим Фракери

 

Жељко Маторчевић

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Можда ти се свиди

Оставите коментар