Почетна » ТУЖНА ПРИЧА ХОТЕЛА СЛАВИЈА Ево ко уништава један бренд

ТУЖНА ПРИЧА ХОТЕЛА СЛАВИЈА Ево ко уништава један бренд

од admin
0 коментар

Прича почиње овако:

Од 1974. до 1984. радио је у полицији, затим обављао више јавних функција у Ваљеву, био је начелник Колубарског округа (од 1990. до 1994), потом истовремено министар саобраћаја у влади Мирка Марјановића и начелник Косовског округа (94-97), да би од тада до Петог октобра обављао функцију директора ЈП ПТТ Србије. За време те последње функције за њега се везују многи скандали – синдикат Независност оптужио га је 2000. године да је наложио управницима свих пошта да на радном месту и у радно време организују прикупљање потписа за листу СПС-ЈУЛ и Слободана Милошевића. Затим, да је два пута током свог мандата од ПТТ Србије добио станове, први пут један од 165 квадрата у Београду, за који је уступио свој претходни двособни у Ваљеву. За трочлано домаћинство (супруга и син),ОН је од фирме добио и други стан, овог пута од 252 квадрата. Никада није расветљена ЊЕГОВА улога у продаји дела „Телекома Србија“ Италијанима и Грцима из јуна 1997. године, који је покојни премијер Ђинђић назвао „најштетнијим уговором по државу икада направљеним“.

Недељник Време својевремено је објавио репортажу о Ваљевцу који је на плећки истетовирао ликове Мире, Слобе и ЊЕГА. Наводно му је овај обећао неку услугу, па је решио да га исцрта на кожи. ОН је рођен у селу Дивци код Ваљева, где је после мионичког земљотреса државним парама изградио основну школу којој би позавидео и Београд. Нико, истина, не зна шта ће селу толика школа. Да брине о родном селу, доказује и некадашња изјава Веље Илића на ваљевској ТВ о инвестицијама у тај крај: „Ево ОН је полуприватно тражио и замолио ме да обезбедим новац за водовод у Дивцима и добио је 19 милиона“.

И управо ОН постави, након доласка напредњака на власт у читавој Србији, Ранка Вујовића за заменика директора. Вујовић је пре него што га је ОН именовао на место заменика побегао из Црне Горе, где је, како се прича, уништио хотелски комплекс Јужни Јадран и хотел Делфин.
Због тога је против њега у Црној Гори покренуто осам кривичних пријава и оптужби за злоупотребу службеног положаја, несавесног рада, утају пореза, организацију лажних стечаја…

Ранко је богат човек. У Београду поседује ланац локала и два стана, често се хвали својим богатством на његовим банковним рачунима. Он је хотелски пансион Јужни Јадран у Бијелој, довео до стечаја, потом га је из стечаја по цени далеко испод тржишне купио „угледни привредник“. Привредник за кога се прича да је добар пријатељ са Вујовићем.
Након Ранка, на место заменика директора долази Горан Караџић. По причи, Караџић долази на место заменика директора Хотела Славија по препоруци свог пријатеља Вујовића. Међутим, Караџић је данас у сукобу са својим пријатељем као и Јовићевићем. Караџић је недавно добио и батине од Јовићевића, али га нико није заштитио. Чак и његова НАПРЕДНА странка.

А на челу Хотела Славија нико други него Веселин Јовићевић. Веселин Јовичевић је широј јавности познат као човек кога су хапсили због начина на који је водио Ј.П. „Градске пијаце“, где је дуго година био директор. Његово директоровање београдским пијацама обележиле су афере ненаменског трошења новца, запошљавања по рођачкој линији, намештања послова, рекетирања закупаца тезги…

Цена по којој се долазило до тезге на Каленић пијаци била је неколико хиљада марака.
Када је 2001. године промењена власт у Београду, промењен је и директор. Против Јовичевића је тада поднета кривична пријава. Он је провео десетак дана у притвору због оптужбе за злоупотребу службеног положаја. Суђење је потом дошло у ћорсокак, рочишта су одлагана, процес је растегнут, и Јовичевић није осуђен.

Јовићевић је, показаће се, добро знао да испуњава интересе Даниног (Данице Драшковић супруге председника СПО-а) клана, па је тако испословао и да Агенција за приватизацију да мишљење да се тендер за хотел Славија неће расписивати док се не створе услови, и не појави купац који ће понудити „реалну цену“. За то време, Јовићевић запошљава на измишљена места све чланове СПО-а.

И баш тај човек остаје до дана данашњег на челу Славија Хотела, хотели све више пропадају. Данас у Славија Луксу борави само 6. гостију. Хотел “Б” зврљи празан, а “А” има нешто мало гостију.

Данас син човека са почетка прича константно је у СЛавија хотела са Јовићевићем. О Јовићевићевим преварама обавештен је Вучић, СНС, министер финансија. Сва “обавештења” стоје у неким фиокама и нико не реагује. А и како би, када ОН штити Веселина. Мора да је тако, јер другог објашњена нема.

Нема сумње,ОН је идеална личност за уздизање морално посрнуле Србије и хватање лопова. А он је нико други до саветник и најближи сарадник премијера Владе. Једино је ОН одговор на све што је несхватљиво.

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар