Почетна » У Гроцкој не знају ни да украду више, а опозиције нема

У Гроцкој не знају ни да украду више, а опозиције нема

Грочанско Мртво море

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Има оних који су се запитали зашто нема неких великих коруптивних афера у текстовима Жиг инфа, као што их је раније било, малтене на претек. За све оне који су се то упитали, разлог је једноставан, зато што их нема.

Ако сте корисник друштвених мрежа, приметићете да код позиције а и опозиције нема никаквих објава. Некадашње стално дељење постова у којима су чланови СНС-а заузети, како су наводили, не само за изборе у помагању мештанима, пала су у воду. Преко месец дана, осим честитања празника, на страници СНС Гроцка нећете пронаћи ни једну активност.

Ништа боље не стоји ни грочанска малобројна опозиција. Посвађали су се на дан избора, а како резултати нису били они који су очекивани, подела међу њима је све већа.

У таквој ситуацији нерада и не дешавања, изостале су и „коруптивне“ вести на Жиг инфу.

Што се тиче актуелне позиције или напредњака у Гроцкој, ни самом чланству није јасно шта се дешава. Недавно је, након дугог недоласка на посао, са замеником председника ГО Гроцка виђан и Мирољуб Јевтић, родом са Косова који живи у Винчи. Мирољуб је већ пар дана  виђен у згради ГО Гроцка, као и на манифестацији „Сајам холтикултуре“. У ком савојству је Мирољуб присутан нико не може тачно рећи. То питање избегава и сам актер, односно Мирољуб који само гласно понавља да је он ту да помогне. Али, коме и шта да помогне је питање на које се не даје одговор.

Једно је сигурно, да након господина Симоновића, госпође Мандић сада имамо и господина Јевтића.

Мирољуб Јевтић, трећи с лева на десно.

Ако питате мештане широм подручја ГО Гроцка, сигурно ће вам рећи да се ништа не ради. Колико је стање катастрофално, најбоље илуструје и фонтана у центру Гроцке која никако да проради, јер нема никог ко би је оспособио и пустио у рад.

Сукоба између чланства напредњака званично нема. Председник Гроцке о свом заменику каже све у суперлативу, док његов заменик ћути на иста постављена питања.

Нерад и незнање је дошло на наплату, да заправо ни садашњи председник не зна шта му је чинити. Својим неделовањем, односно не кажњавањем очигледних намерних пропуста довешће себе у ситуацију да ће лично он као потписник одговарати.

Буџет је по некима никакав, премали али, с друге стране, из године у годину није утрошен и враћа се граду Београду.

Спортисти и даље имају проблема због нагомиланих проблема који су годинама уназад гурани под тепих, а исто тако ће настати проблем око финансирања удружења.

Председник Гроцке који крајем овог месеца мора да се одазове рочишту због ненаменског трошења новца за удружења, никако да новорасписани конкурс поништи и казни починиоца који је конкурсну документацију самовољно, без одржавања седнице Комисије, објавио.

Ништа мање није активан ни председников заменик. Заменик, уколико се уопште и појави на послу само гледа да преседи своје радно време и по могућству да се не меша што више.

Највећу последицу због овакве ситуације имаће нико други, до мештани. Инвестиција нема, нема ни текућег одржавања. Узалуд је и труд председника Гроцке да нешто покрене са мртве тачке, када нема људе око себе, тачније кадрове. Али није ни председник неко кога посебно треба да жалимо. Када би се само мало понашао у складу са функцијом и кажњавао оне који не раде ништа, било би другачије.

Компликовану грочанску ситуацију изгледа не може да реши ни бивши председник Гроцке, Владан Зарић који је од пре пар месеци позван за испомоћ од стране СНС повереника, Александра Јокића.

Главно питање и јесте, како на ситуацију у Гроцкој гледа управо повереник Александар Јокић. Али како упоште и закључити његов став, када се готово у опште и не појављује после избора. Готово слична ситуација као и код бившег СНС повереника за Гроцку, Милосава Миличковића који је исто тако без трага нестао из ове локалне самоуправе, пуштајући све низ воду.

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар