Почетна » У Гроцкој власт за пензионере све, док деца скупљају новац за лечење деце

У Гроцкој власт за пензионере све, док деца скупљају новац за лечење деце

Тужна прича из мог краја

од Жељко Маторчевић
0 коментар

ГО Гроцка више и не крије да су јој приоритет пензионери. Јер, они доносе гласове док други, они најмлађи који немају право гласа, остављени су да се сналазе како знају и умеју.

Не стотине хиљада евра одлази годишње из буџета ГО Гроцка на разноразне пензионерске екскурзије.

Поред новца за екскурзије, стижу и пакети за најстарије, ко зна који по реду. Затим су ту и доделе новчаних средстава у износу од најмање три милиона динара на годишњем нивоу удружењима пензионера.

Не треба заборавити ни слоган са којим је садашња напредњачка власт изашла на изборе „За нашу децу“. Никада ни једна странка није имала неки слоган, а да је урадила тотално супротно од истога. Јер, судећи по садашњој власти у Гроцкој, деца нису битна, најбитнији су пензионери. По њима, они су будућност Србије. Из тог разлога, вероватно, новац је за градњу Спортске хале у Гроцкој у износу од 120 милиона динара преусмерен како би се задовољиле потребе гласачког тела, односно пензионера.

Због немарности општинских челника, деца у Гроцкој принуђена су да своје другаре шаљу на лечење тако што се организују разноразни базари, како би се прикупио потребан новац.

Оно што је најжалосније од свега, што општинске челнике оваква ситуација не забрињава, нити имају трунку емпатије и сажаљења на овакве случајеве. Чак и ако им укажете на такве пропусте, онако људски, прогласиће вас мрзитељима Србије, нападом на председника, његово дете. Јер, ова наша деца су мање вредна. Остављени као пси луталице на сред улице, па нек се сналазе.

Да се појави некаква вакцина која може да продужи живот најстаријима, општински челници не би питали за цену набавили би апсолутно свим пензионерима. Овако, шта зна дете ко је председник или заменик, већник и друго лице у Општини. Оно само жели да живи и да се игра са својим другарима. Истим онима који му прикупљају новац за његово оздрављење.

За крај, можда и није све тако црно у овој причи. Светлост се види у овој још увек не исквареној деци која се истински труде да помогну свом другару. Види се да су другачији од оних који су на власти. Јер они који су у власти, раде све супротно и за другарство не знају.

Зато, хајдемо и ми да помогнемо овој деци, тачније њиховом пријатељу, упишимо 1080 и пошаљимо смс на 3030.

 

Будимо људи а не власт у Гроцкој!

 

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар