Почетна » Вучић у Умчарима још увек је њихов председник, кажу напредњаци из Гроцке

Вучић у Умчарима још увек је њихов председник, кажу напредњаци из Гроцке

Писања на друштвеним мрежама

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према данашњој објави ОО СНС-а Гроцка, грађани из Умчара посетили су данашњу акцију Уније младих и Месног одбора Умчари на којој је још једном потврђена снажна подршка председнику Александру Вучићу и Српској напредној странци.

Дакле, према истој објави, нису чланови и млади из СНС-а посетили Умчаре, него је било обрнуто- грађани Умчара су посетили њих, односно ту неку акцију. Акцију која се састоји од уношења сигурних гласова и дељења СНС информатора и упаљача. Јако креативно од Уније младих, зар не?

Поред те „јако интелигентно осмишљење акције“, заборавили су изгледа напредњаци из овог места да Александар Вучић више није председник Српске напредне странке, јер је на ванредној скупштини СНС-а поднео оставку на место председника странке на којем се налазио од 2012. године.
За новог председника странке Вучић је предложио Милоша Вучевића, потпредседника СНС-а и актуленог министра одбране, који је  након предлога и изабран.

Присетили се напредњаци из Гроцке да Вучићев историјат најава оставки сеже све до 2004. године. Тада је Вучић први пут најавио повлачење из политике, у случају да на изборима за градоначелника Београда буде поражен од кандидата Демократске странке.

Годину дана касније, у ТВ дуелу са Драганом Ђиласом објашњава да, упркос поразу, обећање није одржао само ради “општег интереса”.

У тренутку кад се приближавао један од најављених датума оставке, председник извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић рекао да ако до тога дође, то ће бити “крај СНС-а”, “крај каријере” коју је ова партија имала на српској политичкој сцени, као и “најгори могући сценарио за Србију”. Исто мишљење је и код напредњака у Гроцкој.

  • “Мислим да се конгрес заказује за јануар 2019. када планирам да изаберем наследника“, рекао је Вучић 2017. године.
  • “Председник сам СНС-а још неко време до следећег Конгреса, односно Скупштине странке“, рекао је годину дана касније.
  • “У сваком случају, што се тиче странке, ускоро ће бити промена”, Вучићева је најава из 2019. године.
  • “Као што сам и обећао, ускоро ће и органи странке одлучити, бићу само председник грађана свих грађана Србије”, порука је из 2020.

После готово шест година најава, Вучић је поднео оставку на председника Српске напредне странке. Нека статистика показује да је Вучић обећао 22 пута да ће отићи са чела странке. Вођени том статистиком, вероватно су и напредњаци из Гроцке још увек у заблуди да је Вучић сада председник свих грађана, што по Уставу и треба да буде, а не само СНС-а. Поједини чланови напредњака из Умчара тврде да је још и Тито жив, док су други до јуче служили Чеди Јовановићу, али се тога не сећају. Отуда и ова висока интелигенција око организовања ове „спектакуларне акције“. И то вам је тако..

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар