Почетна » ПОЗИВ ЗА АКЦИЈУ У болници у Алексинцу морају да доносе и пиџаме за децу

ПОЗИВ ЗА АКЦИЈУ У болници у Алексинцу морају да доносе и пиџаме за децу

од admin
0 коментар

Кад се неки малишан из Алексинца, Сокобање и Ражња разболи и мора да буде хоспитализован на дечјем одељењу Опште болнице у Алексинцу, родитељи доносе и постељину и пиџаме.

Да је стање лоше сведочи и чињеница да одељење нема фрижидер и млечну кухињу. 

В.д. директора Опште болнице др Горан Видић потврђује да су услови за лечење најмлађих пацијената лоши, али да Општа болница нема новца да купи постељине и пиџаме. 

– Покривамо простор на коме живи 85.000 становника, а имамо 15 болесничких постеља за децу. Годишње имамо 20.000 амбулантних прегледа. За децу која леже на одељењу немамо довољно постељина. Требало би нам најмање три комплета, односно око 50 постељина. Ни фрижидер нам не ради, а немамо ни млечну кухињу – не крије директор Болнице.

 

 

Због свега овога,хуманитарна организација „Чаролија Пепељуга 21. века и пријатељи“ из Гроцке је ресила да помогне ову болницу у Алексинцу.

-Наша скромна донација је у виду медицинског потрошног материјала,капица за бебе,сокова. Поред тога, замолила бих своје суграђане и пријатеље да се одазову овој молби, односно акцији, и да нам поклоне следеће:
одећа за бебе
одећа за малу децу
обућа за малу децу
пешкире
доњи веш за децу и одрасле
пиџаме за децу и одрасле
постељину
храну или сокове за децу
воће

Све ово можете да доставите на адресу Народних Хероја 19 Гроцка или нас позовите на 061/726-4856, како би дошли до вас, каже за Жиг Инфо Светлана Урошевић, председница ове хуманитарне организације и добитник награде за филантропију.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

three × 1 =