Почетна » Развојни пут Андрије Чупковића, политика као најплаћеније занимање

Развојни пут Андрије Чупковића, политика као најплаћеније занимање

Серијал о аферама првог човека СНС-а за Младеновац и Гроцку, VI део

од Жиг Инфо
0 коментар

Један од најбољих примера политичког богаћења јесте Андрија Чупковић, човек који је практично од 2005. године на власти.

Прелазио је Чупковић из партије у партију која је на власти задовољавајући, изгледа, само своје партикуларне интересе, екстремно богатећи се. Почео је каријеру у породичном стану својих родитеља у Раковици, а сада је власник 2 кућерине, 5 станова, више локала и плацева. Да је зарадио на основу рада, труда и способности у приватном сектору, не би ништа било спорно.

РАЗВОЈНИ ПУТ – ПОЛИТИКА КАО НАЈПЛАЋЕНИЈЕ ЗАНИМАЊЕ И ПРЕЧИЦА ЗА БОГАЋЕЊЕ БЕЗ МУКЕ

У званичној биографији коју је Чупковић доставио медијима, пише да има следеће радно искуство:

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд, Чупковић постаје септембар 2014.године, док је за в. д. директора ЈКП „Паркинг сервис“ Београд постављен децембра 2013. Године. Пре тога је био генерални директор ЈП „Пословни центар Раковица” од 2008. године до 2013. године, функцију извршног директора ЈП „Пословни центар Раковица” обављао је од 2005. до 2008. Године. Био је градски одборник Скупштине града 2008 – 2012. године, локални одборник ГО Раковица 2008 – 2012. године.
У истој биографији стоји да је власник СТР Месара 1999 – 2003. године, власник и директор приватног предузећа за дистрибуцију алкохолног и безалкохолног пића, званични дистрибутер компанија Хеленик Kока-Кола, Књаз Милош, Вода Врњци, Апатинска пивара, Пивара Челерево, Пивара БИП, Раух, Рубин Крушевац, итд. Такође се наводило да је у приватном предузећу запослено преко 50 радника и да је фирма је снабдевала преко 500 малопродајних објеката 1995 – 2003. године.

Међутим готово све његове фирме су отишле у стечај или су угашене.

За то време је Чупковић променио чак 4 странке, од Демократске странке, Г17 плус, УРС до СНС у коју је прешао 2014. године са 4 одборника УРСа.

Чупковић Андрија у Раковици има 2 куће. Једну најновију вилу са базеном у Старом Кошутњаку у улици Пере Велимировића изнад броја 2а. Изградњом ове куће узурпирана је зелена површина за изградњу  паркинга за 12 места, проширењем на зелену површину на другој катастарској парцели.

Другу кућу је сазидао усред дечијег парка на Миљаковцу. Док је био на власти са Демократском странком у Раковици, узурпирао је зелену површину и сазидао кућу на два спрата, у којој му сада живи свастика. Ова кућа се налази тик уз погон и седиште београдског јавног предузећа „Зеленило Београд“.

Наши инсајдери кажу да је Чупковић зидао бахато, наочиглед свих у Општини иако су се грађани жалили и негодовали јер и даље желе да им се обнови парк, дечије игралиште и терени за мали фудбал и кошарку, додају нове справе и парковски мобилијар.

До обнове парка није дошло ни после 13 година, али је зато изграђена још једна кућа на два спрата, са главним улазом на улицу Стевана Опачића поред броја 42, где је погон Зеленила Београд.

Наставиће се..

Подсетимо се, Жиг инфо је започео серијал о Андрији Чупковићу, координатору СНС-а за Младеновац и Гроцку, као и директору ЈП „Паркинг сервис“ У овом серијалу разговарали смо са инсајдерима који су у блиским односима са Чупковићем. Њихова сведочења поткрепљена су аргументима, фотографијама и писаним доказима.

Чупковићеве „раскрснице, колачи, тротоари“, све у име Вучића

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар