Почетна » Снежана Чонградин добитница је новинарске награде за етику и храброст „Душан Богавац” за 2022. годину

Снежана Чонградин добитница је новинарске награде за етику и храброст „Душан Богавац” за 2022. годину

Свечана доделе награде „Душан Богавац” биће одржана у четвртак, 27. октобра 2022. године, од 13 сати у београдском Медија центру (Теразије 3).

од Други Пишу
0 коментар

Жири новинарске награде за етику и храброст “Душан Богавац”, коју додељују Независно удружење новинара Србије и Фондација “Душан Богавац”, одлучио је да награду за 2022. годину додели новинарки дневног листа Данас Снежани Чонградин.

Скоро две деценије новинарка Снежана Чонградин храбрим и етичким ангажманом у својим текстовима и колумнама исказује висок ниво професионализма и поштовања новинарског кодекса. У друштву тешко оболелом од екстремних политика, сваки чин нормалности, цивилизованости и професионалности изложен је претњама, увредама, интернет насиљу, па и животној угрожености. Све то није спречило нити уплашило овогодишњу добитницу награде „Душан Богавац“. Снежана Чонградин је светао новинарски пример непристајања на манипулације и релативизације, и неодуступања од елементарних норми људскости и грађанске храбрости.

Ове године у ужем избору за награду „Душан Богавац” били су и новинарка Исидора Ковачевиц (Подринске, Шабац), новинар Слободан Дукић (портал Панчево Сити), редакција НИН-а, редакција ТВ емисије „24 минута” и редакција ТВ Дневника Нова С (екс Њузмакс Адрија).

Жири је одлучивао у саставу: Драгана Пећо (КРИК), добитница награде за 2021. годину, Јелена Зорић, добитница награде за 2020. годину, Драгољуб Петровић, испред редакције Данаса, добитника награде за 2020. годину, Жељко Бодрожић (НУНС) и Филип Младеновић (Фондација „Душан Богавац”).

 

Напомена: Члан жирија испред редакције Данаса Дража Петровић, изузео је свој глас у последњем кругу гласања, због сукоба интереса.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

18 − two =