Почетна » Гаси се Монтенегро Ерлајнс, Влада Црне Горе оснива нову фирму

Гаси се Монтенегро Ерлајнс, Влада Црне Горе оснива нову фирму

од admin
0 коментар

 

„Ова Влада нема проблем са тим да доноси одлуке. Али овде не можемо да донесемо никакву одлуку за МА. Тражили смо решења 15 дана, распитивали се, звали у регион одређене компаније, разговарали са европским консултантима – закључак је да не можемо донети ниједну одлуку у корист МА, а да буде законита“, истакао је Бојанић на конференцији за медије.

Навео је да ће штета за буџет због гашења износити 50 милиона евра, а да ће запослени добити све што им припада по закону.

Упитан шта ће бити са радницима, да ли ће им бити исплаћене отпремнине, Бојанић је рекао да од 2016. запосленима нису уплаћивани доприноси, као и да сада плате касне два-три месеца.

„За буџет ће у овом моменту бити око 50 милиона евра због гашења. Запослени ће у складу са законима добити оно што их следује. Кренућемо у што краћем року са оснивањем нове компаније како би део људи преузели“, навео је Бојанић.

Влада ће због неблаговременог поступања у случају Монтенегро Ерлајнса размотрити захтев за разјашњење Савета Агенције за заштиту конкуренције, што је тражио део чланова Владе, рекао је министар економског развоја Јаков Милатовић.

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић истакао је да тешка ситуација за компанију и за раднике који ће остати без посла.

Бојанић је рекао да не постоји могућност да се добију кредити за МА, јер се не могу вратити.

Додао је да ће нова компанија бити формирана са оснивачким капиталом Владе и да ће је чинити потпуно нова структура.

„За оснивање нове компаније требаће нам од шест до осам месеци. Учинићемо све да она буде формирана до почетка следеће сезоне“, нагласио је Бојанић.

Бета/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар