Почетна ОсталоСвет 29 ГОДИНА ИЗОЛОВАН: Голи пустињак (82) отеран са свог острва, по повратку у цивилизацију се разболео (ВИДЕО)

29 ГОДИНА ИЗОЛОВАН: Голи пустињак (82) отеран са свог острва, по повратку у цивилизацију се разболео (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Јапанац Масафуми Нагасаки, 82-годишњак којег су медији прозвали „голи пустињак“, после скоро 30 година принуђен је да напусти острво Сотобанари и врати се у цивилизацију

Јапанац Масафуми Нагасаки, 82-годишњак којег су медији прозвали „голи пустињак“, после скоро 30 година принуђен је да напусти острво Сотобанари и врати се у цивилизацију.

Он је од 1989. године живео на овом изолованом острву близу Окинаве које је дословно било његов дом. Он је био једини становник острва, а планирао је да ту и остане до смрти.

Та жеља му се засигурно неће остварити јер је Нагасакију наређено да напусти острво и врати се у цивлизацију, а он је свим силама покушао да се одупре одлуци власти која је наредила његово пресељење.

„Ризиковао сам живот да заштитим острво и не желим да га напустим. Никад нисам био тужан у овом рају. Овде имам све што ми треба, ништа друго ми није потребно. Желим да умрем овде, кад наиђе тајфун, и да нико не може да ми помогне“, казао је Нагасаки, преноси Б92.

Ипак, локалне власти су процениле да због слабог здравља више не може да се стара о себи, па су одлучили да га, упркос његовом противљењу, преместе у оближњи град.

Након што га је једна особа пронашла, обавестила је полицију која је дошла по њега и одвела га у град Ишикаги који је 60 километара удаљен од острва, а дивљу природу заменила су четири зида једног стана.

Нагасакијева адаптација на ново окружење није прошла најбоље. Наиме, чим је дошао у цивилизацију добио је јак грип.

Како пишу медији, Јапанац је током година активирао имунолошки систем и развио антитела неопходна како би преживео ујед инсеката у природи, али не и за болести које вребају у цивилизацији.

Иначе, Нагасаки је након дугогодишњег рада у индустрији забаве 1989. године решио да напусти цивилизацију и пресели се на острво. Он је живео као пустињак и уживао у потпуној анонимности све док га 2012. није открио репортер Ројтерса.

„Не радим оно што ми наређује друштво, али поштујем правила света природе. Не можеш победити природу него је мораш слушати у потпуности.То сам научио када сам дошао овде, и то је вероватно разлог због којег сам се снашао,“ изјавио је Нагасаки својевремено за ову агенцију.

Тањуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар