Почетна ОсталоСвет АПСОЛУТНИ ХИТ У ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ: Ратко Младић покушао да „купи“ судију литром ракије!

АПСОЛУТНИ ХИТ У ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ: Ратко Младић покушао да „купи“ судију литром ракије!

од admin
0 коментар

Бивши командант ВРС се судији Алфонсу Орију обратио на крају исказа сведока одбране Жарка Стојковића, коме је био кум на венчању у Београду, 16. јула 1995, у време када је, по оптужници, ВРС стрељала хиљаде муслимана из Сребренице.

Оптужени генерал Ратко Младић обећао је на заседању Хашког трибунала, да ће председавајућем судији послати литар ракије “фронтоваче”, након што га “ослободи”.

Генерал Младић се судији Алфонсу Орију обратио на крају исказа сведока одбране Жарка Стојковића, коме је био кум на венчању у Београду, 16. јула 1995, у време када је, по оптужници, ВРС стрељала хиљаде муслимана из Сребренице

– Кад ме будете ослободили, послаћу вам литру “фронтоваче” – рекао је судији генерал Младић, обраћајући му се са “друже Ори”.

Бивши командант Војске Републике Српске, Младић (73) оптужен је за геноцид у Сребреници, прогон муслимана и Хрвата широм БиХ, који је у шест општина имао размере геноцида, терорисање становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимање као талаца припадника Унпрофора, 1992-95.

(Телеграф.рс / Бета)

Можда ти се свиди

Оставите коментар