Почетна » Аустрија: Исламисти напали Српкињу због крста који је носила око врата

Аустрија: Исламисти напали Српкињу због крста који је носила око врата

од admin
0 коментар

Данијела Н. нападнута је у аустријском граду Велсу, када су на њу у аутобусу градског превоза насрнула тројица исламиста, због ланчића са крстом који је носила

Српскиња Данијела Н. нападнута је у недељу у аустријском граду Велсу, када су на њу у аутобусу градског превоза насрнула тројица исламиста, због ланчића са крстом који је носила, преносе аустријски медији.

Данијела је тог дана путовала аутобусом на посао, и углавном није обраћала пажњу на друге путнике, пише локални сајт wелс1.ат.

 Око врата је имала ланчић са крстом, „симбол њене српске православне религије“. Без икаквог повода, пришла су јој, како је Данијела рекла, тројица младића са брадама, који су јој рекли:

“Скидај то брзо! Мораш да пређеш у ислам!”

Један од њих чврсто је ухватио ланчић, и није га пуштао све док возач аутобуса није устао и избацио их из аутобуса.

Данијела каже тако нешто до сада није доживела.

“Увек сам поштовала све религије, али овим догађајем се моје мишљење о исламу променило”, рекла је Данијела Н., која је за време рата у Југославији са својом породицом избегла за Аустрију и из тог разлога она саосећа са свим избеглицама из Сирије и Блиског истока.

Она је и сама захвална што је њој и њеној породици Аустрија дала уточиште и помогла када им је било најтеже, а након инцидента на посао иде у пратњи дечка или пријатеља, из страха да ће јој се слична неприлика поновити.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар