Почетна ОсталоСвет Црна Гора: Нереди у више градова, десетине приведених, повријеђени полицајци

Црна Гора: Нереди у више градова, десетине приведених, повријеђени полицајци

од admin
0 коментар

 

У Будви је јутрос приведено 17 особа након што су демонстранти каменицама гађали станицу полиције и опколили зграду општине када је из ње требало да изађе новоизабрани вршилац дужности градоначелника Владимир Булатовић.

Инциденти су вечерас услиједили у Подгорици, Никшићу и Бару, гдје се неколико стотина особа окупило испред полицијских станица у тим градовима, одбијајући наредбе полиције да се разиђу и гађајући њене припаднике тврдим предметима, каменицама и флашама, саопштила је Управа полиције.

У Подгорици је због инцидената ухапшено 18 особа, у Бару дванаест, а у Никшићу двије особе, док полиција “интензивно ради на идентификацији свих лица која су учествовала у инцидентима”.

Полиција је саопштила да се вечерас око 20 часова испред зграде Центра безбједности Подгорица, без пријављеног и одбореног јавног окупљања, окупила група од око 70 грађана и опозиционих политичара како би изразила незадовољство због дешавања у Будви.

Након више упозорења полиције окупљенима да се разидју, “они су се оглушили о издата наредјења и узвратили скандирањем, те након тога у правцу полиције почели да бацају каменице”.

„Овом приликом је оштећено више службених возила Управе полиције (УП) и један службеник је повријеђен“, наводи се у саопштењу и додаје да је “полиција примјенила законска овлашћења и употријебила средства принуде – хемијска средства и физичку снагу, након чега је окупљена група разбијена”.

У саопштењу се наводи да су у службене просторије приведено двоје посланика М.Ј. и М.З. и шеснаест грађана такође идентификованих иницијалима.

У Никшићу се окупило око 250 особа, које су одбиле да се разиђу и гађале полицију каменицама И флашама, при чему су повријеђена четири полицајца, а двије особе приведене, док се за осталим виновницима инцидента трага.

„Вечерас је полиција у Бару након издатих упозорења и наређења окупљенима да се разиђу, интервенисала и привела 12 особа”, саопштила је полиција и додала да је у овом догађају повријеђена једна полицијска службеница, као И да се предузимају сдаље мјере и радње на процесуирању одговорних особа за овај инцидент.

Према писању Вијести, велики број присталица опозиције из Берана вечерас су на пар сати блокирале пут Беране – Бијело Поље, који су око поноћи одблокирали на позив једног од бивших одборника опозиције.

Криза власти у Будви услиједила је након што је независни посланик Стеван Дзаковиц “преокренуо” тијесну већину Демократа и ДФ-а у корист Демократске партије социјалиста, што су у опозицији назвали политичком корупцијом.

Премијер Душко Марковић рекао је данас новинарима да Демократе и ДФ не желе да предају власт, а “то значи да кад би били у власт никад се не би отишли са власти”, те да би “предложили вјероватно да се мјијењају закони да нема избори да они никад не би отишли са власти“.

Марковић је рекао и да одлука о промјени власти у Будви није одлука ДПС и њеног руководства, објашњавајући да су одборници који су давали ДФ-у и Демократама били незадовољни у тој коалицији да су одлучили да траже “нову већину”.

Он је рекао да полиција у Будви може да „ријеши ствари за 15 минута, али да шансу дају разуму“.

„Држава ће, ако буде потребе то ријешити за 15 минута. Овако је стање тренутно, јер дајемо прилику разуму“, рекао је премијер.

Предраг Милић   Глас Америке

Можда ти се свиди

Оставите коментар