Почетна » Девојчица преминула због изазова на ТикТоку, истрага у Италији

Девојчица преминула због изазова на ТикТоку, истрага у Италији

од admin
0 коментар

 

Неколико сати након што се сазнало за смрт девојчице Антонеле, која је изазвала гнев широм Италије, Уред за заштиту података у Риму одлучио је да ТикТок, ако не може са сигурношћу да провери старост корисника, мора да га блокира најкасније до 15. фебруара.

Иако према правилима ТикТока корисници не могу да буду млађи од 13 година, компанија није спречила девојчицу од 10 година да направи налог, навеле су италијанске власти.

Девојчица из Палерма у среду се закључала у купатило и снимала се телефоном док је појас баде мантила стезала око врата, учествујући у изазову на ТикТоку у којем је циљ био што дуже остати без ваздуха, преноси Дојче веле.

Њена петогодишња сестра пронашла ју је у бесвесном стању. Лекари су се борили за њен живот, али нису успели да је спасу.

Јавно тужилаштво у Палерму покренуло је истрагу због подстицања на самоубиство.

Власти Италије су навеле да на платформи ТикТок „недостаје довољно пажње за заштиту малолетника“ и осудиле лакоћу с којом деца могу да се пријаве на апликацију.

ТикТок, платформа за дељење видео садржаја, веома популарна међу тинејџерима широм света, у власништву је кинеске компаније Бајтденс (БyтеДанце). У Европи има око 100 милиона корисника.

„Сигурност заједнице Тиктока је наш главни приоритет. Спремни смо у сваком тренутку на сарадњу с властима у вези истраге Антонелине смрти“, навео је ТикТок.

Родитељи девојчице су рекли да нису знали о чему се ради и да им је њихова друга ћерка рекла да је Антонела играла „игру гушења“.

Антонелин отац је рекао да је претпостављао да она гледа плесне кореографије и друге видео записе на ТикТоку.

Градоначелник Палерма Леолука Орландо написао је да је у шоку, као и вероватно цео град, и да је сада касно за дискусију о односу деце и младих према друштвеним мрежама, „посебно у време пандемије, која је људе још више гурнула у дигиталну комуникацију“.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар