Почетна ОсталоСвет „Добро дошли у Исламску државу НЕМАЧКУ“

„Добро дошли у Исламску државу НЕМАЧКУ“

од admin
0 коментар

Немачке заставе са логом Исламске Државе вијоре се на дворцу Нојшванштајн и Бранденбуршкој капији, Октоберфест без свињског меса и алкохола… Ове бизарне сцене су део републиканске изборне кампање.

Исламска држава Немачка

“Добродошли у Исламску Државу Немачку – уплатите путовање већ данас!” назив је видео-спота који позива исламисте да посете у Немачку. На снимку се каже да су борци Исламске државе успели да освоје и исламизују Немачку.

“Храбри џихадисти су успели да освоје Немачку и прошире калифат. Американци, будите опрезни, ваша земља не сме да заврши као Немачка”.

Како сазнаје немачка медијска група “Функе”, иза видеа стоји агенција “Харрис Медиа” из Тексаса, која је радила за многе републиканске политичаре, али и за екстремно конзервативну израелску партију “Ликуд” и заговорнике Брегзита из британског УКИП-а. “Волим Немачку”, изјавио је директор агенције Винсент Харис за “Берлинер моргенпост”. Према његовим речима, филм има за циљ да укаже на важну тему, “независно од изборне кампање”.

Видео је, међутим, наручила лобистичка организација “Сецуре Америца Ноw”. Њен представник је изјавио за “Функе” да филм треба да подстакне неодлучне бираче у државама попут Северне Каролине, Неваде и Флориде, где је борба између кандидата тесна, да осмог новембра гласају за Трампа.

 

билд.де / фоцус.де / М.А./Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар