Почетна » Где су нестала деца избеглице?

Где су нестала деца избеглице?

од admin
0 коментар

Нико не може да каже колики је број малолетних избеглица које се у Европи воде као нестале, као ни где су та деца, а очигледно је да су приликом регистрације почињене грешке, пишу немачки медији.

Према наводима Уницефа, трећина избеглица које су од лета 2015. дошле у Немачку, јесу деца и млади. Ти подаци се заснивају на непотпуним наводима власти, истиче та организација и додаје да још увек не постоји детаљан преглед.

Уницеф критикује што се приликом регистрације не бележи старост избеглица и тражи да се малолетне избеглице региструју у свим транзитним земљама и у оним где их прихвате, као и да се њихова ситуација стално надзире. Криминалци циљано искоришћавају ситуацију у којој су се нашла та деца која су сама морала у Европу.

Шеф Европола Брајан Доналд је у изјави за британске медије признао да је на хиљаде малолетних избеглица регистровано у европским земљама, али да се њихов траг тада изгубио.

Доналд је упозорио да су нека од те деце могла да доспеју у руке криминалаца.

– Нису сви жртве криминалаца, неки од њих су можда под окриљем чланова породице. Али, једноставно не знамо где се налазе – додаје Доналд.

Европол је, каже шеф те полиције, прикупио доказе о томе да су нека деца и млади током бекства у Европу били сексуално злостављани.

– Формирала се једна криминална инфраструктура, која профитира од мигрантског таласа. Кријумчари све више избеглице искоришћавају за послове који имају везе са индустријом секса и као робове. То није ништа ново, јер је током сваког избегличког таласа у историји долазило до насиља према слабијима. Морамо да учинимо све што је у нашој моћи да спречимо даљу злоупотребу деце избеглица – закључује први човек Европола.

 

(vesti/tanjug)

Можда ти се свиди

Оставите коментар