Почетна ОсталоСвет ХРВАТСКИ ВАТРОГАСЦИ ГАСЕ МАСОВНУ ХИСТЕРИЈУ: Пожаре су, наравно, подметнули Срби

ХРВАТСКИ ВАТРОГАСЦИ ГАСЕ МАСОВНУ ХИСТЕРИЈУ: Пожаре су, наравно, подметнули Срби

од admin
0 коментар

У Хрватској се најгласније чују изјаве о томе да су пожари подметнути и да су их подметнули „они који највише мрзе Хрвате“, односно Срби

У ноћи између недеље и понедељка у Хрватској је букнуло око тридесет пожара, дан касније ватра се распламсала по Далмацији, што су неки званичници повезали с тим да би лако могло да се деси да је ватра подметнута. Дошло је и до првих хапшења, а међу приведенима су и двојица држављана Србије.

На званичној фејсбук-страници посвећеној хрватским ватрогасацима објављен је занимљив статус по том питању, а у којем се наводи да се у Хрватској најгласније чују изјаве о томе да су пожари подметнути и да су их подметнули „они који највише мрзе Хрвате“, односно Срби, што, како кажу, уопште није објективно.

Тако је испало да хрватски ватрогасци – бране Србе. Они подсећају да у Хрватској ипак живи највише Хрвата, који роштиљају у природи, бацају пикавце, разбијене стаклене боце… Дакле, раде све оно што изазива избијање пожара.

– Најјаче се чује: „Подметнуто“. Сви су спремни да вичу: „То су они што мрзе све хрватско!“ Опет се чује: „Они!“. Они могу бити Роми, Чеси, Италијани, Муслимани и ини други. Погађате што се виче? „Срби, наравно“, написано је у статусу.

– „Масовна хистерија“. И ко сад може да изађе на крај с таквом масовном хистеријом? Коментарима показујемо колико смо некултурни, живчани, параноични и нетолерантни. „Има ли више краја свему“. Морамо развити одговорност за речи које изричемо. Те речи могу неког повредити, могу ширити мржњу и хистерију, могу чинити зло. Те речи су разорнија искрица у много жешћем пожару од ових који харају Далмацијом. Јер, нажалост, количина те лудости довољна је да се „ови“ скупе у руљу и крену на линч палећи „онима“ села, ауте, њиве…Видим да би неки вешали, стријељали, мучили…. И да би крв у потоцима…..Има ли краја више свему, објављено је на страници хрватских ватрогасаца.

ОПАСНА ТЕЗА

ТЕЗА да Срби подмећу пожаре у Хрватској је опасна, каже шеф заступника СДСС-а у хрватском Сабору Борис Милошевић. Он подсећа и да горе села где Срби живе, те да се и они евакуишу и „како су погођени Хрвати, тако су погођени и Срби који тамо живе“. Он је рекао и да је ухапшено седам особа, петорица малолетника, за подметање пожара код Кистања, а да су, изгледа, међу њима и Срби.

Н. С.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар