Почетна » Словенија: Ухапшен министар економије, оставка министра унутрашњих послова

Словенија: Ухапшен министар економије, оставка министра унутрашњих послова

од admin
0 коментар

 

Хојс је на конференцији за новинаре рекао да је премијеру Јанезу Јанши уручио своју оставку, да је она прихваћена, као и да је претходно прихватио оставку високог полицијског званичника Антона Травнера, известила је агенција СТА.

Хојс је наговестио да је истрага о набавци респиратора показала да је полиција употребљена као сервис „дубоке државе“.

Хојс је своју оставку довео у везу са претресом неколико локација које је извео Национални истражни биро, укључујући и дом министра економије Здравка Почивалшека.

Бивши министар унутрашњих послова верује да су данашњи догађаји политички мотивисани, да су спроведене процедуре политички детерминисане те зато и он прихвата „политичку одговорност која се завршава са министарском одговорношћу“, па је зато и поднео оставку, коју је премијер прихватио.

„Тешко ме можете убедити да ово није политичка полиција и да полиција није у служби дубоке државе уместо у служби грађана“, закључио је Хојс.

Потпредседник владе Здравко Почивалшек сумњичи се за кривично дело наношења штете јавним средствима при набави респиратора у време епидемије коронавируса. Почивалшек је председник странке СМЦ.

Истрагу против Почивалшека води Национални истражни уред (НПУ), посебно криминалистичко одељење за теже случајеве. НПУ је током дана ухапсио Почивалшеку док је трајала претрага његове куће.

ТАЊУГ, ЈУТАРЊИ.ХР/б92

Можда ти се свиди

Оставите коментар