Почетна » Иствуд: Подржавам Трампа иако је рекао пуно глупости

Иствуд: Подржавам Трампа иако је рекао пуно глупости

од admin
0 коментар

Легендарни амерички глумац Клинт Иствуд критиковао је данас млађу генерацију Американаца зато што су „слаби и преосетљиви” и подржао Доналда Трампа за председника САД, иако је признао да је он „рекао пуно глупих ствари”.

Иствуд, један од најистакнутијих присталица Републиканске странке међу славнима, рекао у интервјуу часопису „Есквајер” о Трампу: „Он има успеха јер је свима потајно доста политичке коректности и улизивања”, пренео је Ројтерс.

„Актуелна генерација је генерација улизица. Сви као да ходају по јајима”, рекао је глумац и додао: „Сад свако свакога оптужује да је расиста и штошта друго. Кад сам ја одрастао, то се није називало расизмом”.

На питање да ли би на председничким изборима 8. новембра подржао Трампа или кандидаткињу Демократске странке Хилари Клинтон, звезда филма „Добар, лош, зао” је рекао: „То је тежак избор, зар не? Мораћу да се одлучим за Трампа, зато што је она рекла да ће наставити Обаминим путем”.

Иствуд је коментарисао и скандал који је Трамп изазвао у мају кад је оптужио судију надлежног за случај у којем је једна од страна „Универзитет Трамп” да има предрасуде према њему због тога што је он обећао да ће изградити ограду на граници са Мексиком. Судија Гонсало Куријел је иначе Американац мексичког порекла.

Амерички глумац је за „Есквајер” рекао да је Трамп тада „приказан као расиста зато што је причао о том судији”.

„Да, било је глупо тако нешто рећи, односно доћи до тог мишљења на основу чињенице да су родитељи тог човека Мексиканци или тако нешто”, навео је Иствуд.

„Он је рекао пуно глупих ствари. Али рекли су и други. Обе стране. Али сви, и штампа и сви други, рекли су ‘Он је расиста’ и направили велику фрку око тога. Ма преболите више то”, истакао је глумац, преноси Танјуг.

 

(Politika)

Можда ти се свиди

Оставите коментар