Почетна » КАКО ИЗГЛЕДА НОВА ЗГРАДА РУСКОГ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ: Путинова ратна соба

КАКО ИЗГЛЕДА НОВА ЗГРАДА РУСКОГ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ: Путинова ратна соба

од admin
0 коментар

Руски председник Владимир Путин свечано је отворио нову зграду руског Министарства одбране, чија градња је коштала неколико милијарди долара

Руски председник Владимир Путин свечано је отворио нову зграду руског Министарства одбране, чија градња је коштала неколико милијарди долара.

 
Ради се о троспратном командном центру из ког ће се у наредном периоду координисати све војне акције руских оружаних снага.

Британски Индипендент наводи да је Путин стигао на отварање центра на дан када је у Египту оборен руски путнички авион са 224 путника и чланова посаде.

“Господо, овде нећете моћи да се свађате, ово је ратна соба“, рекао је Путин пре него што је отворио расправу генерала и министара у вези са рушењем руског авиона изнад Синајског полуострва.

Присутни су на великим екранима могли да прате полетања руских авиона према Сирији где су ангажовани у борби против терориста Исламске државе.

Нова зграда командног центра је грађена да буде еквавилент америчком Пентагону, смештен је свега неколико километара од Црвеног трга, а испод њега се налази мрежа подземних тунела. 

Можда ти се свиди

Оставите коментар